[Endless Forms Most Beautiful]

Minden, ami lemezekkel kapcsolatos

» 2016.07.03. 10:59

A tegnapi szombati napon arra ébredtem, hogy nekem készítenem kell egy kis videóklipet az 'Endless Forms Most Beautiful' alternatív változatához - ami nekem sokkal jobban bejön mint az album változat, és hogy a Mikrokozmosz dokumentum film milyen tökéletesen passzolna hozzá. A gondolatot tett követett így addig le se feküdtem amíg el nem készültem a szerkesztéssel, íme a végeredmény:
https://www.youtube.com/watch?v=YTAYUS7nBI0

Én annak se lennék ellen, ha a jövőben a Nightwish ilyesmi irányú elektronikus beütés felé kanyarodna. :)
(Ha jól számolom, 7 hét múlva megint Nightwish koncertre kell mennem? Jajj nekem. :D )
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2015.08.19. 11:41

http://www.nuclearblast.de/en/products/ ... ition.html

Október 30-án jelenik meg egy új CD-DVD 'Endless Forms Most Beautiful Tour Edition' néven, valószínűleg akkor ez egy live kiadás lesz. Tudjuk hogy filmeztek Vancouverben, a MOR-on Vizoviceben meg Tamperében is, meg Rioban is fognak, így valószínű h ezekből lesz egy összeállítás. O:-)
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2015.05.08. 15:07

És mivel ma van május 8-a, ne feledkezzünk a nap fénypontjáról se, ma jelenik meg az 'Endless Forms Most Beautiful' single és az új lyric videoklip.
https://www.youtube.com/watch?v=VUb1p8f ... e=youtu.be
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2015.05.08. 15:05

Ha már Tuomas szóba hozta Patrick Rothfusst, egy kicsit én is kitérek rá a fent említett művek kapcsán.
A történet egy Kvothe nevű ifjú kalandjairól szól, tehát nem az Edema Ruhról, azt csak annyira tűnik fel benne, hogy ez a kisfiú ebben a társulatban nőtt. A társulat tagjait sötét erők megölik és a fiú árván marad, a könyvek az ő kalandjairól szól, egyik fő motivációja hogy utána járjon kik ölték meg a szüleit és hogy találhatna rájuk. Tényleg ajánlani tudom én is az elolvasásukat, annyira jól ír az szerző, a könyv letehetetlen és függőséget okozhat. :)
Idáig 3 könyv jelent meg:
http://kepfeltoltes.hu/view/150508/PR_w ... es.hu_.jpg
Az első rész "A szél neve", a második "A bölcs ember félelme", a harmadikat pedig most írja a szerző. :)
A "Szótlan tárgyak lassú szemlélése" pedig most a napokban jelent meg. Ez nem Kvothéról szól, hanem egy lánybarátjáról, aki saját kis világában él az Egyetem alatti útvesztőben, tehát ez a könyv csak annak való, aki az első két részt már olvasta, különben nem fogja megérteni.

"A szél nevéből" idelinkelem az egyik fejezetet, ha nem is olvassátok el a könyvet, de ebből nagyjából képet alkothattok az Edema Ruhról.
http://kepfeltoltes.hu/view/150508/1368 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/150508/6097 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/150508/3259 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/150508/1815 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/150508/9696 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/150508/7146 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/150508/7771 ... es.hu_.jpg
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2015.05.08. 13:50

seaoftranquility.org: Mikor utoljára Salt Lake Cityben játszottatok, az volt az utolsó alkalom hogy Anette Olzon a Nightwishsel lépett fel. Nem akarok személyes témákat feszegetni, de vannak olyan emlékek arról a fellépésről amiket megosztanál az olvasóinkkal?
Tuomas Holopainen: Elég ha csak annyit mondok, igen csak élénkek az emlékeim arról a showról. :)

SoT: Meg kellett kérdeznem ha már itt vagyunk Salt Lake Cityben. :)
TH: Történelmi város számunkra ebben az értelemben. Ha úgy nézzük, a zenekar túlélő üzemmódban volt és próbálta végigvinni a műsort. Floornak hála ki tudtunk húzni anélkül hogy egy fellépést is vissza kellett volna mondanunk.

SoT: Ezt jó hallani. A jelenlegi turné a Sabatonnal és Delainnal lassan 2 hete tart. Milyen volt idáig? Mi mindenre számíthatnak a rajongók ezen a turnén?
TH: Egyre jobban és jobban haladnak a dolgok. Minden fellépés jól sikerült, de 2 héttel ezelőttig még egy fellépésünk se volt 18 hónap alatt úgy hogy még nem rázódtunk bele teljesen a dolgokba, minden izgatottsággal és lelkesedéssel együtt. Napról napra egyre jobb lesz.

SoT: Szereted ezt az utazásos életmódot?
TH: Szeretem a körfolyamatokat. Nem tudnám ezt csinálni folyamatosan, akárcsak csak stúdiózni se tudnék. De az tény hogy egy évet otthon töltesz békében, írod a dalokat, majd hat hónap a stúdió próbatermében, majd másfél esztendő turnézás, majd minden kezdődik elölről. Olyan ez mint a négy évszak.

SoT: A mostani albumon, az Endless Forms Most Beautifulon van a "The Greatest Show On Earth", a zenekar egyik leghosszabb felvett dala. Mennyit játszotok el belőle?
TH: Idáig a dal két középső kb. 10 perces fejezetét játsszuk, ami kevesebb mint az egész dal fele. A vége csak a légkör, ami nem igazán működne élőben. Valahol remek dolog lenne lejátszani az egészet elejétől a végéig, de pillanatnyilag most csak a közepét csináljuk, a dal zenekaros részét.

SoT: Mindig is lenyűgözött hogy mennyi irodalmi hatás befolyásolja a zenéteket. A 'The Poet And The Pendulum' (= A költő és az inga) például Poe "A kút és az inga" művét juttatja az eszembe. Miben kapcsolódik hozzád Edgar Allan Poe?
TH: Fantasy- és horror őrült vagyok. És Poe az egyik legjobb. "A kút és az inga" minden idők egyik kedvenc novellám. Egyszerűen tetszik a 'The Poet And The Pendulum' szójátéka. Amikor azt a dalt írtam, életem legszörnyűbb szakaszát éltem, hogy vajon mi lesz a zenekarral és más dolgokkal. Most már elég kínos érzés meghallgatni azt a dalt, főleg eljátszani, mivel már nem az a személy vagyok. Csupán elképzeltem az ötletet, hogy megölöm magam abban a dalban bizonyos módon. A dalszövegben is úgy van hogy 'Tuomas was buried....' (= Tuomast eltemették...) Most már nagyon fura meghallgatni azt a dalt, de akkor úgy éreztem ez a végső lelki megtisztulás amit meg kell tennem. Elképzeltem magam egy oltáron amint az inga egyre lejjebb ereszkedik felettem akár a novellában és ez az ahol a dal megszületett.

SoT: A mostani albumon van egy "Edema Ruh" című dal, ami egy utazó szórakoztató társulat Patrick Rothfuss "A szél neve" regényéből, mely az egyik legjobb fantasy történet amit valaha olvastam.
TH: Egyet kell értenem. A folytatása, "A bölcs ember félelme" még annál is jobb. Már alig várom a harmadik részt. Számomra a legjobb fantasy történet. "A gyűrűk ura" az igazán nekem való történet, de ez már igazán, igazán megközelíti. Az írója egyszerűen elképesztő. A szavai mint a zene. Teljesen életre kelti a szereplőit. Annyira szép. Nem is tudom szavakkal leírni. Az Edema Ruh - talán a Nightwish is egy modern kori Edema Ruh - városról városra jár és előadásokat tart. Úgy 2-3 héttel ezelőtt kaptam egy e-mailt Patrick Rothfusstól, melyben írta hogy köszöni és megtisztelő számára. Elküldtem neki a CD-t és azt mondta tetszik neki, óriási volt. Talán majd egyszer találkozni fogunk.

SoT: Az tök jó lenne. Szerintem jó esély van rá. Sokszor dedikál könyveket.
TH: Közel voltunk hozzá, ahol él Wisconsinban. Nem tudott eljönni a showra. Talál majd a következő fordulóban. Olyan érzés ez mint mikor a világok találkoznak, ahogy a legnagyobb hőseimmel találkozok. Először Don Rosa a szólóalbumom kapcsán, majd Richard Dawkins a mostani albummal, utána Patrick Rothfuss. Olyan érzés hogy "wow, hát ez hogy lehetséges?".

SoT: Jó ha az embernek vannak hősei. Ők inspirálnak minket. Még nem említettem hogy tanár vagyok és olyan emberekről írok tudományos cikkeket mint Stephen King. Sci-fi és horror témájú tanfolyamokat is tartok.
TH: Wow. Stephen King számomra benne van a top 3-ban horror szerzők tekintetében. Ő és Edgar Allan Poe.

SoT: Stephen Kingre is van utalás a zenédben. Főleg "A setét torony".
TH: Imádom. A 'The Poet And The Pendulum' első fejezete címe "'White Lands of Empathica' (= Empathica fehér földje) is innen származik.

SoT: Az olyan műveit is szereted mint "A ragyogás"?
TH: Imádom "A ragyogást" és a "Tortúrát". A legnagyobb kedvenc "A Talizmán" amit Peter Straubbal írt közösen és inkább kalandregény, mint horror. Igen, az lenne az egyes számú kedvencem, "A setét torony", az biztos.

SoT: Igazán tetszett a 'My Walden' szám az új lemezről. Főleg az a sor 'I do not wish to evade the world / Yet I will forever build my own' (= nem kívánok elmenekülni a világtól, inkább örökké építem a sajátomat), mert emlékeztetett Thoreau saját világára a Walden tó mellett, ami nem is annyira remeteség, inkább kísérlet hogy kell tudatosan élni. Mi a véleményed Thoreauról és a Walden tónál eltöltött idejéről? A Walden nem a remeteéletről szól, hanem megtanulni hogy kell élni majd visszatérni az életbe.
TH: Ez így igaz. Erről szól a dal és én is ezt éreztem amikor a "Waldent" olvastam először. Én személy szerint nagyon optimista vagyok. Nem értek egyet ezzel az "egész világ egy szívás", minden sötét és rohadt felfogással. Csak félre akarok vonulni. A világ egy szép hely. Az amivé mi tesszük. Ezért nem akarok megfutamodni a világ elöl. Mert szép. De mindig ott lesz a Waldenem, a saját Waldenem. Mindenkinek ezt kéne tennie. Abbahagyni a panaszkodást és őszintén tenni érte valamit. Tudom nem mindenkinek megy könnyen, de...
SoT: Az életben betöltött helyünkön kell dolgozzunk.
TH: Sok embert ismerek akik boldogtalanok az életükkel és egyszerűen túl lusták hogy tegyenek valamit érte, noha megvan az eszközük hozzá, csak erre kell gondolni és ennyi.

SoT: Sok különféle zenekart hallgatok és sok koncertre eljárok. A Nightwish egy pozitív zenekar ami a szépségről szól, dalszövegben és zeneileg egyaránt. Sok black metal zenekar például egész negatív. Nekem bejönnek, noha gyakran groteszk, csúnya vagy nyugtalanítóak. Mit a véleményed róluk?
TH: Nincs benne semmi rossz. Én is játszottam black metal zenekarban és még mindig van egy nagyon sötét oldalam, de mint mondtam optimista vagyok a legtöbb dologgal kapcsolatban a világon. Sok embertől hallottam hogy a Nightwisht tartják a legpozitívabb metal bandának a bolygón. Ezt bóknak veszem.

SoT: Szerintem is az. Az 'Endless Forms Most Beautiful' artworkje nagyon szép. Ugyanaz készítette aki a borítót is? Volt valami elképzelés hogy mit szerene a zenekar?
TH: Igen. Toxic Angel készítette, ugyanaz aki a borítóinkat készíti 2006 óta. Néhány dal esetében világos elképzelésem volt arra vonatkozólag hogy milyennek szerettem volna hogy kinézzen a rajz - mint például az 'Edema Ruh' esetében. Majd odaadtam neki a dalok demóit és a szöveget és mondtam neki, pl. az 'Our Decades in the Sun' vagy a 'Weak Fantasy' esetében, hogy csak állj elő valami ötlettel amilyennek érzed vagy hallod a dalt.

SoT: Mindig is érdekeltek a filmzenék, főleg Hans Zimmer szerzeményei.
TH: Ő volt az első.

SoT: Milyen zenék voltak hatással erre az új albumra.
TH: Vicces tény, de az album készítése alatti másfél évben csupán két lemezt vettem. Egyszerűen nem tudok zenét hallgatni amikor alkotok. A gondolataim egyből másfelé kalandoznának el. Nem mondhatom hogy lenne bármi határozott elképzelés ha zenéről van szól, ami befolyásolta ezt a szokatlan albumot. Az év folyamán minden ami bement valahogy mind meg is mutatkozott az eredményben. Igazándiból hallhatod sok riffben hogy Hans Zimmer rajongó vagyok, vagy ott van James Newton Howard aki szintén egy nagy hősöm.

SoT: Hallottál már olyan minimalistáról is, mint Philip Glass?
TH: Philip Glass csodálatos. Michael Nyman szintén. Ez az én személyes véleményem, de imádom a grand (nagyszerű) zenét. Erre talán nincs megfelelő szó az angolban, de a finnben jól hangzik.
SoT: Nagyszerű zene, értem én.
TH: Nincs műfaji kertetek közé sorolva. Lehet metal, jazz, pop vagy bármi, ami nagyszerű. Úgy vélem a Nightwish, Philip Glass, Hans Zimmer - mind nagyszerű zene.

SoT: Mikor felfedeztem Philip Glasst, nem tudtam betellni vele.
TH: Az valami csodálatos, azok az arpeggiók. Troy Donockley a dudás, hatalmas rajongója. Ő volt aki megmutatta nekem Philip Glasst. Úgy 3-4 éve fedeztem fel.

SoT: Troy most már új tagja a zenekarnak..
TH: Már hivatalos tag. Játszik uilleann pipes-on, csőrfuvolán, bouzoukin és egy kicsit énekel.

SoT: Ahogy hallgatom a Nightwisht, sokat gondolok a történet elmondására és a mesélés csodájára, arra ahogy az emberek elmondanak történeteket és értelmet ad az életüknek. Hogy bontakozik ki a történet zeneszerzés közben?
TH: Nos a zene egyetemes nyelv. Az embereknek történetek járnak a fejükben, amikor meghallgatnak egy instrumentális darabot. Nincs szükség szavakra. Ettől szép a zene. Van erre egy érdekes példa az albumon, a 'The Eyes of Sharbat Gula', ami a gyerekekről szól háború idején, egy nagyon aktuális téma. Hetekig próbáltam szöveget írni ahhoz a dalhoz, de nem tudtam megfogni, vagy erőltetett volt vagy rossz. Úgy gondoltam, "miért is nem lenne ez egy instrumentális darab?". Az emberek tudni fogják hogy miről szól. Ott van a hangulata, a Közel Keleté. És működött.

SoT: Az album címe utal utal Darwin egy szép bekezdésére "A fajok eredetéből". Továbbá szintén tisztelgés a szépség előtt. Tetszik az 'endless forms' része, az ahogy az élet megjelenik ki tudja hány féleképpen - végtelen alakzatokban. És ezek egyszerűen 'most beautiful' (= a legszebbek).
TH: Igazán sokat törtem a fejem az album címén. Adottak voltak bizonyos témák: dicsőíteni a természet csodáit, az evolúciót, a szeretetet - mindezen dolgokat. De hogy lehetne mindezt egy albumcímbe sűríteni? És akkor eszembe jutott, várjunk csak, ott az a klasszikus idézet "A fajok eredetéből". Még mindig megrázkódok tőle, annyira tökéletes. Egyből szóltam a többieknek a bandából - mit gondoltok róla? A lehető legjobb albumcím!
SoT: Köszönöm!

Köszönet a Nuclear Blast jóembereinek, akárcsak Roger Smithnek, akik lehetővé tették ezt az interjút.
- Carl Sederholm / 2015. április 22.
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2015.04.19. 03:28

Én is sajnálom, hogy ehhez az albumhoz nem írtak az adminok a fordításoknak topikot, legalább mindenki beírhatná a "művét". :)
Vannak részek amik tetszenek a fordításodban, pár értelmezési hibát is vélek felfedezni, de az alábbi részt feltétlen kijavítanám - a dal második feléből, mert szerintem nem az eredeti szöveget nézted:

'I can let you have the world
It's all for you'

Megengedhetem hogy a tiéd legyen a világ
Mind a tiéd.
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2015.04.16. 18:59

Sajnos a fordításoknál nem jelent még meg az új album, így itt osztom meg a Yours is an empty hope fordítását. Értelmezési és fordítási hibák lehetnek benne

Üres remény a tiéd

Törj engem darabokra, élvezd jelenetét a
felvállalt hiúság nevének
kavargó szavak hajtnak a mocsokba
a nyelved olajos víz a hidam alatt

Van egy világod, minden a tiéd
kívánom, találd meg magadban, amit elvesztettél
hála a fájdalomért, ez bizonyítja,hogy életben vagyunk
Érezheted

Nem érhetem el,hogy vágyj az igazságra
Tőled függ


Üres remény a tiéd
Üres remény a tiéd

etess meg a disznókkal álmodban
a tengered keserű elégiákat üvölt
Mint Nárcisz, aki kongó hangjával
ráveszi a tavat ,hogy romboljon tetőt.


Állj, most élsz, még minden a tiéd
fordulj el a gyűlölettől,fordulj el a füsttől
látom lelked pergamenjét
a feljegyzések, a dal
hangoddal felkarolva

Megengedhetem hogy a tiéd legyen a világ
Mind a tiéd

Üres remény a tiéd
Üres remény a tiéd
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gunther92 2015.04.19. 08:26-kor.
gunther92
Újonc
 
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2009.04.12. 22:18
Tartózkodási hely: Szeged

» 2015.04.14. 10:09

Floor ebben a szerkóban már strandpartyra is elmehetne!
Ezek után vajon mi lesz rajta ha jönnek hozzánk itt a júliusi kánikulában? :))
https://instagram.com/p/1cGmGtxeuB/
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2015.04.13. 13:06

A második single az 'Endless Forms Most Beautiful' megjelenése 2015. május 8.
http://www.nuclearblast.de/en/products/ ... ngle-.html
http://www.madsupply.com/en/shop/band+m ... +cd+single
Ez nem egészen 4 hét múlva lesz... Gondolom az új klipet is akkortájt teszik ki. Remélem ez is kapható lesz a MediaMarktban, amikor legutóbb voltam ott, elég jól bekészleteztek az új Nightwish albumból is. :)
Azért beszélnek Tuomasék finnül a "making of" sorozatban, mert Finnországban készültek a videók, no meg világviszonylatban még mindig Finnországban van a legtöbb rajongójuk. Meg nekik is így kényelmesebb ha az anyanyelvükön beszélnek, mint hogy akcentusos angollal. (Attól függetlenül elég jól beszélnek angolul.)
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2015.04.11. 15:57

Akkor jól fogy az album :) Mivel elvisznek, biztos ott leszek a MOR-on, ha esetleg valaki tud helyet ahol euróval fizetve tudok venni koncertjegyet Mo-n ne tartsa vissza az infót :)
Elég sok helyen olvastam véleményt az új albumról, itt is csak azt tudom leszűrni, hogy ízlésfüggő a dolog. Nekem pl. a Weak Fantasy sokáig kedvencem volt. Floor hangja engem sokszor elvarázsolt az albumon, élő felvételek alapján már nem annyira, kissé erőszakos..A szépség pedig ugyancsak relatív dolog, de én most nem emlékszem olyan énekesnőre akit a szépségéért szerettem volna..NW-nél főleg. De nem is azért kell.
A Toxic-angeles világ eddig tetszett, de a mostani borítót változatlanul túlbonyolítottnak tartom. Viszont az earbook-videó alapján a többi igencsak hangulatos lett. A steampunkot szeretem, már ha nem túl animáció-szagú a dolog. Ami nekem még kicsit érdekes, hogy a hogyan készült videókban Tuomas mindig finnül beszél, pedig ha ő írja a szövegeket, az nem kevés angoltudásról kell hogy tanúskodjon. Vagy pedig valaki besegít a fordításba erőteljesen.
SteelGod
Újonc
 
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2011.11.07. 12:22

» 2015.04.11. 10:54

Friss video az album artworkjéről, kötelező megnézni azoknak akiknek nincs meg eredetiben a lemez, de akiknek megvan, azoknak is. :)
https://www.youtube.com/watch?v=EqQk-i8 ... e=youtu.be
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2015.04.10. 21:19

a tegnapi new-yorki nyitókoncert, meglepően jó minőségben!

https://www.youtube.com/watch?v=fZCKWFJyD_U


nekem tetszik, a setlist különösen, TGSoE és GLS így egymás után, nyami!!!
SilentPuma
Újonc
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2011.12.26. 22:47

» 2015.04.10. 17:58

Nem tudok németül, de ha jól értem, a németeknél most kapható egy 200 oldalas kemény borítású limitált (499 db) Nightwish könyv.
http://www.sonic-seducer.de/index.php/s ... etail.html
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2015.04.10. 15:16

Az 'Our Decades In The Sun'-nal én is így vagyok, egyre jobban bejön, bár ha a dal jelentésére gondolok, inkább elszomorít, a gyerekkori rossz emlékek...
A Mahasz kitette végre az aktuális albumlistát, 2. hely, elég jó. :)
http://zene.slagerlistak.hu/top-40-albu ... emez-lista
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2015.04.09. 23:08

És igen, ezzel a lemezzel is az a helyzet, mint az utóbbi párral, hogy meg kell hallgatni többször, mire megszeretem, és nem tudok úgy végigélni egy napot,h ne hallgassak meg belőle pár dalt.az Our decades in the sun-t eddig kerültem, mert túlságosan egyszerűnek, és klisésnek gondoltam.
most azt hallgatom már sokadjára, és ahogy értelmezem a szöveget, tökéletesen passzol a saját érzéseimhez, és a saját dolgaimhoz a szüleimmel. elérzékenyít.
ismét sikerült nagyot alkotniuk. elképesztőek. :)
gunther92
Újonc
 
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2009.04.12. 22:18
Tartózkodási hely: Szeged

» 2015.04.09. 19:21

Tényleg igaz a MOR-os hír, most írták ki FB-ra is, 2 nap alatt aranylemez lett az EFMB a cseheknél. ;;)
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2015.04.09. 17:23

Én első olvasatra gondoltam hogy csak tréfa. Holopainen parfüm... citromsárga kupakos limitált kiadásban is kapható, mi? :D Viccnek jó volt. :)
Nem tudom, hogy a MOR honlapján az vicc lehetett-e vagy sem, de meglehet, már csak azért is mert azért min. 1 hétnek el kell telnie hogy kikerüljön a hivatalos toplista, és márc. 27. és ápr. 1. között nincs meg az 1 hét (plusz a hétvége is benne van). Kíváncsi vagyok nálunk hogy szerepel a Nightwish, a Mahasz oldalán még mindig csak márc. 29-ig van fent a toplista.
1 hét után az én példányom is megérkezett végre. Én earbookot rendeltem, és őszintén megmondom nagyon örülök neki, mert nem csak jól néz ki, de tényleg olyan mint egy képeskönyv, tetszik hogy minden számhoz készült külön artwork és így nagy méretben is meg lehet nézni őket.
Amikor elsőre hallgattam meg az albumot, nekem is furcsa volt, annyira nem hasonlít egyik korábbi Nightwish albumra se, olyan mintha más zenekar lenne. De amúgy meg olyan mint a lassan ható "méreg", minél többet hallgatom, annál jobb. Az előző "horror"-lemezhez képest egész üdítő ez a mostani, de a Tarja korszakos daloktól elmarad. Az 'Élan' és a 'Your Is An Empty Hop'e nagy kedvenc lett, az 'Edema Ruh'-nak olyan a hangzása mint egy HIM számnak (apropó, augusztus 1-én lesz koncertjük), az 'Alpenglow' is kellemes, még ez emlékeztet leginkább a régi Nightwishre. Első hallgatásra feltűnt az is, hogy a dobos túl aktív, lehet előnyösebb lett volna kicsit visszafognia magát. Összességében jó album, jobb mint az előző kettő, a 'Sagan' is jó szám, igazán az albumon lett volna a helye.
Ami nem tetszik a 'Weak Fantasy' - nekem se a zeneileg, se a szövegileg, se énektémák területén nem jön be, úgy ahogy van, semmi Nightwishes nincs benne, úgy hangzik mint bármelyik metál banda középkategóriás dala. A 'My Walden'-től - tudom furán hangzik - de úgy érzem bealszok tőle, olyan álmosító dal. :D A 'Greatest Show'-ból az instrumentális változattal kiszabtam a narrátoros részt, így már jobb számomra, de a szám onnantól már nem tetszik hogy Floor el kezd károgni 6 perc táján, olyan közönséges, ahelyett hogy normálisan énekelne.
Floor Jansen jobb énekesnő mint Olzon, viszont valami nagyon hiányzik a hangjából, ami pedig nagyon kellene a Nightwishbe. Hangjából hiányzik a szépség és az érzelmek, jól énekel de nem különlegesen, semmi nem érint meg bennem, vagy amitől libabőrös lennék és "sírva fakadnék". Még mindig Tarja hangja vezeti a listát Nightwish énekesnők területén, na igen, neki megvolt az imidzse, karizmája és a hangja - nem egy dalt úgy tudott előadni hogy igazán könnybe lábadt az ember lányának a szeme tőle. Igazi profi volt. Szép és fiatal, igazi Nightwish énekesnő.
https://www.youtube.com/watch?v=BMBMCHsj5MA
A Nightwish rajongókkal tényleg az a baj, h hajlamosak a hasonlítgatásokra és az újat mindig a régihez viszonyítják, ez az emberi természet egyik árnyoldala. :)
Itt a fórum tényleg nem működik megfelelően, már én is próbáltam egyszer topikot nyitni Floornál, de nem jött össze.
Viszont ma este lesz az első Nightwish koncert Amerikában. Én irigylem az amcsikat, leginkább azért mert az ottani Nightwish koncertek kisebb helyeken vannak megtartva, tudvalevő sokszor az első sor és a színpad között nincs ott az a security guardos hézag mint nálunk, tehát aki az első sorban van, gyakorlatilag a színpadra könyökölve nézheti a műsort. Az olyan tök jó dolog és hangulatos. :) Csak hát kinek van pénze venni oda repülőjegyet? Egy oda szóló jegy árából kijön 3 európai Nightwish koncert is útiköltséggel együtt.
Mához pont 2 hónap múlva megyek az első Nightwish koncertre, aztán pár napra rá ott lesz Szlovákia, rá 1 hónap és jönnek Magyarországra. Rá 1 év múlva meg szerintem fellépnek az Ilosaarirockon ismét, na azt várom még nagyon. A legutóbbi is hihetetlen élmény volt, sokak szerint az egész Imaginaerum-turnét tekintve az volt a legjobb koncertjük. Otthon édes otthon.
A következő single meg úgy néz ki az 'Endless Forms Most Beautiful' lesz. Emlékszem pár éve Tuomas mondta hogy lehet hogy a következő album steampunkos lesz, ha steampunkos épp nem is lett, de ebbe a klipbe úgy tűnik bekerült a gépezet, csak hogy meglegyen azért valahol a steampunk feeling. (Ez még nem a klip, csak egy reklám.)
https://www.youtube.com/watch?v=7F8mS5Hp69E
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jz79 2015.04.09. 21:14-kor.
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2015.04.09. 12:49

Gondolom már a nagy résznek leesett, hogy árpilisi tréfa volt, én is bekajáltam :) Azért ennyire Tuomasnak sem nagy az egója :)

Az viszont kérdés, ez vicc-e vagy igaz?

http://www.mastersofrock.cz/www/index.php?lng=en

The new NIGHTWISH album breaks all records! The Czech Republic has been the Gold!

With joy we share with you the fact that the new NIGHTWISH album "Endless Forms Most Beautiful" in three days of sales in the Czech Republic won a Gold Record! Publishing Nuclear Blast is absolutely thrilled! Never before in the Czech Republic NIGHTWISH album did not sell so quickly!

Máshol nem láttam a neten még visszajelzést sem, hogy fogy az új album.

A Shock oldalán jelent meg április 5-én egy alapvetően pozitív kritika a lemezről, sok hosszászólással.

Floor topicban miért nem lehet témát nyitni vagy hozzászólni? Tiszta üres az egész.

Érdekes amúgy hogy kis szüneteket beiktatva éa sokadik meghallgatásra mintha "helyére került volna" a lemez, kevés olyan szám van, amire azt mondanám, nem jó, nem ideillő.
SteelGod
Újonc
 
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2011.11.07. 12:22

» 2015.04.01. 13:12

Csupán pár nappal az új album "Endless Forms Most Beautiful" megjelenése után, a finn Nightwish lángesze Tuomas Holopainen nagy meglepetéssel állt elő a közönség előtt. Most májusban jelenik meg első saját parfümje, mely egyszerűen a "Holopainen" nevet kapta - az elegáns, mégis egyszerű illat a modern metálarc számára.
Tuomas:
"Ez egy kisebb meglepetés néhány rajongónak, de megalkotni a saját parfümömet mindig is a következő ésszerű lépés volt számomra. Zenekarként már létrehoztuk az Imaginaerum bort, de akartam valami személyesebbet is. Azontúl több nagyszerű előadó is előállt már hasonlóval, Avril Lavignet említve például. Erősen hiszem hogy követni fogod az álmaidat és a vágyaidat. Csak egyszer élsz."
A parfüm kizárólag először a Nightwish-Shopból lesz rendelhető, de már egy nagy svéd ruházati üzletlánc is mutat érdeklődést a nemzetközi értékesítés iránt.
A "Holopainen" 50ml és 150ml kiszerelésű üvegben lesz kapható, több kiadásban. A fekete kupakos standard üvegen kívül lesz még csak az weboldalról megrendelhető különleges limitált kiadású, üde megjelenésű sárga kupakos változat - a tökéletes választás tavaszra! Továbbá ki ne hagyd a csupán 200 darabra korlátozott szuper különleges rajongói kiadást ami szép fából készült dobozba kerül és mesés ezüst kupakkal zár, az egyetlen helyes döntés az élet rendkívüli pillanataira.
Az alábbi linken lehet előrendelni:
http://smarturl.it/HOLOPAINEN-preorder

http://nightwish.com/en/news/2015/04/pr ... holopainen
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2015.04.01. 11:27

Hm. Én is meghallgattam az új albumot, már nem is egyszer. Nálam ez elsőre úgy zajlik, hogy minden zavarót megpróbálok kizárni, és az elejétől a végéig meghallgatom az albumbéli számokat, hisz nemhiába van ez a sorrend..Elsőre persze ez is kicsit tömény, és többször, odafigyelve kell hallgatni, hogy "letisztuljanak" a dolgok.
Párom annyira mondta ugyanígy, hogy hiányzik belőle valami zeneileg, hogy valamennyire átvettem a nézőpontját, (jó, persze néha én is így éreztem) de ő nem NW-rajongó, én viszont, ha nem is fanatikus vagyok, de már vagy 10 éve szeretem őket. Nos, Floor egy külön fórumot érdemel, röviden: először szokatlan volt, de mostmár úgy gondolom, hogy hang szempontjából mindenképp megérte a váltás, változatos, sokoldalúbb, nagyon sokféle hangon tud megszólalni, és még ha nem is szólt bele a dalszerzésbe, az albumon is több lehetőséget kapott, hogy játsszon a hangjával. Az Élan és a Shudder..nekem kicsit csalódás volt, mostmár el tudom helyezni. A 2. szám az egyik nagy kedvenc a zenei-érzelmi vad hullámzásokkal, és Floor éneke is nagyon ott van. A lassú számok közül, amíg a szövegére fel nem hívták a figyelmem, egy gyönyörű szerelmes dalnak gondoltam az 5öst :). Ezen kívül még az Alpenglow ami nagyon ott van, és persze az utolsó a The Greatest Show on Earth. (számomra mondjuk az első 12 perc, ami az igazi). Összességében úgy érzem, nagyon sok ötlet van amiből többet is ki lehetett volna hozni, és néha kicsit oda nem illőek az ír motívumok, mindenhova nem kellett volna (ugyanakkor a Weak Fantasyba nagyon is jól bele van komponálva). A My Waldenben kicsit érdekes volt szinte egy az egyben visszahallani a végefelé (de csak egyszer) a Sonata Arctica - Only The Broken Hearts vezérdallamát :)
A koncepció amúgy igencsak tetszik, a művészet nyelvén beszélni a mai tudomány (biológia és fizika) még mindig megválaszolatlan kérdéseiről. Az utolsó szám idézeteinek hatására el is kezdtem olvasni Dawkins Szivárványbontását, ami mellett eddig elmentem. A dalok nyelvezete valóban nem a mindennapi angol, jó pár ritka, irodalmias szó található meg benne, és ahogy látom kelta (ír, walesi ? ) nyelv is.
SteelGod
Újonc
 
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2011.11.07. 12:22

» 2015.04.01. 09:15

Nekem is ismeretlenek voltak ezek a szavak előtte: Edema Ruh, Sharbat Gula, Sagan, Walden... De hát mindig tanulunk valami újat. :)
Persze Sharbat Gula fényképét mindenki ismeri, ha a nevét nem is. :)
Az Edema Ruh meg... Az is megér egy külön kommentet. Szívből ajánlom Patrick Rothfuss A szél neve könyvét, az egyik legjobb könyv ami valaha a kezembe volt, igaz még csak felénél járok. Tuomas önéletrajzában kedvenc könyvlistájának 3. helyére sorolta. :) Lehet h beteszek ide belőle részletet kedvcsinálónak.
A CD még mindig nem jött meg, állítólag az earbook változat még nem jutott el a magyar forgalmazóhoz, de lehet hogy megjön ezen a héten, de az is lehet hogy nem... Sírni fogok ha ezen a hétvégén is Nightwish nélkül maradok, már úgy meghallgatnék egy számot belőle. :(
Valaki kérdezte a My Walden elejének fordítását, ezt FB-on találtam:

"Sain y niwl, Gwynt y goedwig fwsog, Gwenith faen, ger y coed, a'r lleuad, Un gwef adenydd i dapestri bywyd" Roughly translated: "The sound of the fog,The mossy forest's wind, Wheat stoned by the trees and moon. One web, one feather for the tapestry of life ..."
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2015.03.31. 21:08

Meghallgattam a lemezt. Eddig még csak egyszer. Valami hiányzik belőle. Zeneileg. Az utolsó dalt mindenki dicséri, és valahogy mégsem jött át nekem a nagyszerűsége. De hangsúlyozom, első hallás után írom ezt. Direkt most. Sok dalukkal voltam így eddig is, hogy többedjére hallgatva tetszettek meg nagyon, remélem ezekkel is így lesz. Pár kedvenc azért így is van. A The eyes of Sharbat Gula, Alpenglow valami fantasztikus.
gunther92
Újonc
 
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2009.04.12. 22:18
Tartózkodási hely: Szeged

» 2015.03.28. 13:26

Azért imádom Nightwish-t, mert képes adni dolgokat, úgy igazán. Nem csak szöveg, és zene terén, de pl az érdeklődési körömet, vagy a jártasságomat dolgokban is felnagyítja, mert pl eddig Sharbat Gula teljesen ismeretlen volt nekem, és most hogy megnéztem ki az, mi az, elkezdtem olvasgatni utána, még jobban tudom élvezni a zenét.
ugyanígy voltam a Sagan c dallal is. :)
gunther92
Újonc
 
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2009.04.12. 22:18
Tartózkodási hely: Szeged

» 2015.03.28. 11:55

csalódott vagyok, de nem úgy, vagy azért, ahogy vagy amiért sokan gondolnák az új albummal kapcsolatban! jópár epikus nótát kaptam már a Nightwishtől, de ki merem jelenteni, hogy a 24 perces the Greatest Show on Earthnél majdhogynem képtelenség jobbat, "többet" írni! szóval mit várhatok még ezekután a Nightwishtől ????????

nagyon igaz, hogy jóval rövidebbnek tűnik, mint valójában, pontosabban, egyáltalán nem érzi úgy az ember, hogy ez biza 24 perc volt! eddig sem volt kérdés, megyek-e a fesztiválra július 15-én, az új album után meg mégúgysenem az :D gyanítom,
SilentPuma
Újonc
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2011.12.26. 22:47

» 2015.03.26. 17:16

Rendben, megtaláltam a nightwishforum.com-on, csak a weboldalról nincs link arra az oldalra.
Küldhetnék már igazán a CD-met, nem igaz h mások már megkapták nekem meg úgy tűnik csak jövő héten jön valamikor pedig már nagyon szeretném hallani az új albumot. Minél közelebb van az albummegjelenés időpontja, annál lassabban telik az idő.
Feltéve ha megjön a küldemény. Élannal is így jártam: Headbangerből megrendeltem telefonon 1 héttel a megjelenés előtt, mondják, majd telefonálnak mielőtt küldik. Eltelt 1 hét majd még 1, telefonálok nekik, hogy rendeltem egy CD-t és meg tudnák-e mondani mikor várható, erre ezt a választ kaptam: "Éppen most is érkezett egy szállítmány, majd telefonálunk ha küldjük." - aztán le is csapták a telefont anélkül h megkérdezték volna h hogy hívnak és mit rendeltem... :-\
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

Következő
cron