» 2005.01.12. 10:06
[quote]PFbalazs Ãrta:
Metil, azt ugye tudod, hogy az Epiphone Les Paulokat Pozdorjából csÃnálják??? És azok nagyon sérülékeyek!!! Inkább akkor már vegyél ESP/LTD eclipse-t az árban hasonló, de a minõsége nagyságrendekkel jobb!! Meg amúgy aktÃv EMG-81 -ekkel van szerelve amik meg már eléggé megszólalnak... [/quote]
Én nem a Special meg midnenféle pozdorja gitárra gondoltam, hanem az Epiphone Les Paul Standard Plusra. 2 frankó humbucker (asszem Gibson, vagy annak a licence alapján), mahagóni test és nyak (ragasztva!), rózsafa fogólap, Cherry Sunburst szÃnben. Majdnem olyan, mint a Gibson Les Paul Standard. Játszottam már ilyenen, tudom milyen, nagyon szép gitár. Tiszta csatornán gyönyörû hang, neck pickup od-vel gyönyörû, bridge-en meg akkorát lehet jó od-vel zúzni mint az atom. Persze 200 000 HUF, jó, külföldön olcsóbb, de azért elég drága. Szóval nem az 50-80 ezer forintos Special pozdorja modell. A mostani gitárom is tömör fa, és a jó hangzáshoz az kell. Meg is szólal korrektül. AktÃv pickupokért nem vagyok különösebben oda, egy jó passzÃv pickup is nagyon szépen meg tud szólalni. Amint látod, kicsit old school Ãzlésem van, de hidd el, egy ilyen gitár is kegyetlenül meg tud dörreni megfelelõ erõsÃtõvel. Pláne, ha rárakod egy nagyobb (150-200 Wattos) Marshallra...
Ha már aktÃv pickupos gitár, akkor mondjuk ott a Zakk Wylde signature Les Paul. Na az nagyon állat. Fõleg Zakk signature hybrid húrokkal, amit akár egy kvarttal is le tudsz tolni. Az úgy brutális. Mondjuk szerintem jó metal (meg egyébként is) hangzáshoz mahagóni test és nyak kell. ValószÃnûleg kicsit egyhangú, amit most irkálok, de ez azért van, mert fix elképzelésem van arról, hogy nekem milyen sound kell. Ezt a mostani cuccommal kb 70 %-osan meg tudom valósÃtani, de ahhoz, hogy komolyabban gitározgassak (koncert meg minden), ahhoz kell egy jobb gitár meg egy nagyobb erõlködõ, de az még nagyon a jövõ zenéje. Vagy valami használt Marshall Valvestate fejet + ládát, vagy MG fej+ládát kéne venni, úgy 100-150 Watt körül. Csak hát nincs rá keret... Mondjuk most még úgysem kell, zenekarom talán öszeverõdik március-áprilisra, aztán 1-2 évig tuti csak próbálni fogunk, csak utána merészkedünk nyilvánosság elé. Hát ez még eléggé a jövõ zenéje, de rajta vagyok a témán.
Na legyetek jók, gitározzatok sokat!
I'll play the blues for you...