Viszlát, Gyönyörű!
Mire a domb csúcsára értek elvesztették látásukat
Belefáradtak már abba hogy vörösre fessék a hullák arcát
A saját vérükkel
Régen még szerettek kockáztatni
De egy szempillantás alatt, mindenhol romok hevertek
Hallotad azt, amit mondtam neked?
Olvastad azt, amit írtam neked?
Halgattad azt a zenét, amit játszottunk?
Etávolodtunk egymástól, éreztük a gyűlöletet a szavaidból
Játszottunk, de te csak bábnak néztél minket
A nehezebb utat választottad, de mi várunk rád
Viszlát Gyönyörű!
A fehér ruhás lányt kísérti Jákob szelleme
Bekötött semű vakok,
Halott testvérek mennek a halottak földjének utain
A fuldokló szív körül hurok feszül
Az örökélet darabokban
Lassan ütik a lélekharangot
"Ahoz hogy érezzem, élek, meg kell halnom"
Viszlát Gyönyörű!
Nem a fa dobja el a virágát
A virág hagyja el Å‘t
Egyszer még szeretni fogom sebeim
Amiket a te izzó szavaid hasítottak
"Hogy lehecc olyannyira vak, hogy nem látod
Aki koczkáztat, az veszti el azt, ami másé volt"
Viszlát Gyönyörű!
Viszlát, Viszlát!
OFF-TOPIIIIC!!!
Valaki törölje. : )
|
|
V
mi a véleményetek errÅ‘l?
http://www.youtube.com/watch?v=j83-fLZ9BYs&feature=related
[/quote]Inkább nem mondom...:P:Dmi a véleményetek errÅ‘l?
http://www.youtube.com/watch?v=j83-fLZ9BYs&feature=related
Hát kiváncsi leszek tényleg hogy lesz-e válasza a hozzászólásainkhoz.
És én szerintem is igenis nagyon jók a fordítások!!!
Ezzel én is egyet értek.
Én is próbálgatam fordígatni Å‘ket , de azok csak arra voltak jók, hogy megértsem mirÅ‘l énekelnek, másra nem :D
És szerintem is jók az itteni fordítások, sÅ‘t némelyik versként is megállná helyét, akárki akármit is mondjon. Szal hajár gyereke!!! Én várom Å‘ket::hug::
Még apának is tetszik a fordítás::happy::
Egy másik topicban már említettem, hogy a fordításokon dolgozni kell; itt az összeset végigolvastam, és azt kell mondjam, ezek mind nyersfordítások. Gyakorlatilag mindent úgy írtok le, ahogyan az a szövegben van, csak éppen olyan szavakkal, amik magyarul tiszta gázul hangzanak, vagy a szövegbe nem illÅ‘k.
A "szemtelen" hegyekkel pedig valamit nagyon kéne csinálni, a fehér lány - Jákob, szemkötÅ‘ - vak párosokkal szintén, mert a fordításokból egy kicsit olyan, mintha egy összekötÅ‘s játék lenne, egyik szó az egyik, másik a másik oszlopban, és akkor fogni kell a cerkát, és...
Egy másik topicban már említettem, hogy a fordításokon dolgozni kell; itt az összeset végigolvastam, és azt kell mondjam, ezek mind nyersfordítások. Gyakorlatilag mindent úgy írtok le, ahogyan az a szövegben van, csak éppen olyan szavakkal, amik magyarul tiszta gázul hangzanak, vagy a szövegbe nem illÅ‘k.
A "szemtelen" hegyekkel pedig valamit nagyon kéne csinálni, a fehér lány - Jákob, szemkötÅ‘ - vak párosokkal szintén, mert a fordításokból egy kicsit olyan, mintha egy összekötÅ‘s játék lenne, egyik szó az egyik, másik a másik oszlopban, és akkor fogni kell a cerkát, és...
Lassan akár a dal fordításáról is folyhatna a téma.
Szóval ::stop::::offtopic::
A címébÅ‘l ítélve a Bye Bye Beautiful személyesen Tarjának szól. Az I walk alone pedig személyesen a Nightwishnak. Mindannyian egymást rágalmazták, amikor Tarja elment a csapattól. Csak tudnám, kinek van igaza......::think::
[/quote]Lássátok be, hogy valószínűleg soha sem fogjuk megtudni kinek volt igaza. Ha valaki elkezd ezen rágódni, egyébként is az a vége, hogy valamelyik félre haragudni fog. Az pedig nem hiszem hogy jóhoz vezet. Tuomas mondta, hogy a banda szakadása egy olyan dolog volt, amiben a végén már senki sem volt ártatlan.A címébÅ‘l ítélve a Bye Bye Beautiful személyesen Tarjának szól. Az I walk alone pedig személyesen a Nightwishnak. Mindannyian egymást rágalmazták, amikor Tarja elment a csapattól. Csak tudnám, kinek van igaza......::think::