Nightwish hajóút 2015. jún. 8-10.

A zenekar, az ex-tagok és tribute-bandák koncertjei

» 2015.06.16. 23:28

A kis élménybeszámolóm a hajóút 2. napjáról. Gyalog vágtam neki a repülőtérről megtalálni a kikötőt, és ennek köszönhetően a városban sikerült eltévednem, de 4 órányi bolyongás után sikerült megtalálni az az épületet, amely a hajót fogadta. Az épület oldalára kifeszítve egy nagy Imaginaerumos vászonplakát jelezte, hogy itt-itt erre, erre kell jönni. Miután a földszinti egyik pénztári ablaknál az otthoni jegyemet átcserélték egy mágneses kártyára (ami a hajón a bérelt kabint nyitja is egyben), kaptam egy NW program-szórólapot is, felsétáltam az emeletre és ott vártam az estét. Elsőként érkeztem (ez úgy délelőtt 10 körül volt), de estére már jó nagy tömeg összegyűlt. Egy hatalmas piros-fehér színű többszintes óceánjáró "parkolt" be az épület mellé, majd 2 folyosón keresztül ömlött ki az előző napi rajongók tömege, jó sokan voltak az biztos, volt vagy félóra mire mind lejöttek. Úgy 7 óra magasságában minket is beengedtek, én meg az elsők között rohantam fel, a bőröndöm csak úgy suhant utánam. Gyorsan megkerestem és letettem a pakkomat a 8. emeleti szobámba, majd irány le a 6. szint, ahol a Crystal Hall bejárata előtt már várakozott pár rajongó a kapunyitásra. Az egyik rajongó sajátságos módon töltötte a várakozási időt, egy autó aksit hozott magával, amire rákötötte a hegedűjét és a telójáról szóló NW dalokra muzsikált. Végre kapunyitáskor meglódult mindenki - ti. ilyenkor mire elszaladunk a színpadig, egy csomó biztonsági őr állja el az utat és kiabál ránk, h "Ne szaladj!" - na persze-persze. Az első sorban álltam a "kedvenc helyemen", a színpad 1 méterre se volt. A koncert előtt egy metal DJ nyomatott mindenféle keményebb zenét, Rammstein, Children Of Bodom, meg ilyeneket.
Az intro az Imaginaerum-turné során is játszott 'Deep Blue Sea' volt - pont illett a helyhez. :) Aztán jöttek a dalok szép sorban: 'Shudder Before The Beautiful', 'Yours Is An Empty Hope', 'Amaranth', 'Romanticide'. A pontos sorrendre nem emlékszem, de volt a 'My Walden', 'Élan', 'Weak Fantasy', '7 Days To The Wolves', 'The Poet And The Pendulum', régebbi számok közül a 'Wishmaster' - ami vadiúj introt kapott, a 'Stargazers' és a 'Sleeping Sun' - ami csodálatosan hangzott Floor előadásában, a dal vége pedig szépen átfolyt a 'The Greatest Show On Earth'-be. Végül pedig a 'Last Ride Of The Day'. Szinte teljesen más setlistet játszanak most mint az előző turnén. A koncert abból is különleges volt, hogy kicsi volt a színpad, nem volt semmi díszlet vagy effektek, és a zenészek is közel voltak. Tuomas 1 méterre állt előttem. Néztem ahogy a 'The Poet And The Pendulum' közben játszott... Az ujjai a fény sebességével verték a billentyűket, közben izzadságcseppek repkedtek mindenfelé a karjáról. Kemény volt. :) A koncertet egy kicsit hangosnak találtam (vagy a terem volt kicsi a hangerőhöz képest), Floor hangja néha elveszett a hangszerek között. A '7 Days To The Wolves'-ban van egy rész a vége felé, amit Marco énekel a lemezen. Ezt most Floorral énekelte felválta, a nőnek olyan hangja van, ha nem látom nem is hittem volna, h még Marco hangját is olyan élethűen le tudja utánozni. :) A koncerttel egy baj volt, túl hamar véget ért...
A buli után kimentem az oldalsó fedélzetre friss levegőt szívni, na 1 percet se voltam kint már húztam is vissza, szerintem 5 fok se lehetett, mellette erős csípős szél fújt (ha arra gondoltam, h előző nap otthon még 35 fok volt napközben...). Egy 2 személyes kabint béreltem egy francia lánnyal, a szoba ahhoz képest h kicsi volt, szinte 1. osztályúan volt berendezve, saját zuhanyzós WC-vel. 2 órakor feküdtem le és "pár órával később" - mivel nem volt ablak, hanem teljes csönd és sötétség csak kíváncsiságból megnéztem a telómon hogy már mégis mennyi az idő. 10 óra, hoppá, Céline ébresztő van, 11-kor kezdődik a Meet'n'Greet-quiz, nem kéne kihagyni.
A quiz abból állt, h kaptunk a bejáratnál egy papírt, amin X-elgetni kellett A B vagy C válaszok közül. A kérdéseket állítólag Tuomas állította össze, és az elején még könnyűek voltak. Azért leírom ide azt a 3 kérdést, ami már engem is megizzasztott.
- A 'Wishmaster' album hány hétig vezette a finn toplistát?
- Pontosan milyen hosszú a 'The Poet And The Pendulum' szám?
- Hány szó található az 'Ever Dream' dalban?
És ezekre gyorsan kellett válaszolni... Most komolyan, milyen hosszú a 'The Poet And The Pendulum' és ott van 3 lehetőség rá:
A: 13:08 B: 13:23 C: 13:53
Miért kell ilyenekkel szívatni a fanokat? :D Kíváncsi lettem volna, h egyáltalán akadt-e olyan csapat aki mind a 10 kérdést pontosan megválaszolta. Na ezután jött a Bingo, na jó azt is hagyjuk, ide meg már szerencse kellett volna, ami nem jött össze.
Délután kezdődőtt a karaoke, többnyire mindenféle számot választottak a jelentkezők, de páran énekeltek Nightwish számokat is. Pár próbálkozónak igen gyenge vagy hamiskás volt a hangja, de olyan is akadt akinek meg kifejezetten jó volt, pl. aki a 'Wishmaster' énekelte, de a 'Nemo'-t és 'Sleeping Sunt' előadó hölgyemények se voltak rosszak.
16 órakor kezdődött Marco és Troy akusztikus koncertje, amit ugyanarról a helyről sikerült végignéznem amit előző nap is elfoglaltam. Kis színpad, 1-1 szék, az 1-1 széken 1-1 pasas, elég jó kedvben, az egész koncertet végig poénkodták. Többnyire régi klasszikus feldolgozásokat játszottak, én nem igazán ismertem a dalokat, csak párat hallásból. Marco el kezdte játszani Pink Floydtól a 'Moneyt', énekli, aztán leállítja Troy: "Rosszul énekelted, nem is úgy végződik az a sor." "De igen, mert nekem így tetszik." Aztán vitatkoztak a dalszövegről. Nagyon lightos volt a műsor. :) Jött egy másik szám, elkezdik, majd Marco hirtelen abba is hagyja: "Ezt a számot csak úgy tudom eljátszani ha előtte elszívok egy cigit." Felvesz a földről egy e-cigit azt nekiáll füstölni. Nagy füst felhőt fúj Troy felé. Az ránéz, majd mondja neki. "Ez nem elég, fújjad még egy kicsit. Fújjad még, fújjad!" Marco még próbálkozik, h a füst elérje Troyt... "Még tovább, még egy kicsit, már majdnem..." Aztán Marco egyszer csak eldobja magát a széken és "meghal". :D Majd Troy folytatja később, h meghívtak egy vendéget, aki nagyon-nagyon-nagyon-nagyon (és még vagy 10x elmondta) szereti az alkoholt, így kiderült h ez a bizonyos illető nem más mint Kaitsu, így már 3-asban tolták tovább a műsort. Aztán még egy vendég megjelent a színpadon, amikor Troy nekikezdett a híres Titanic betétdalnak, gyönyörűen fuvolázva, a közönség meg őrjöngött amikor megjelent a színpadon és már mindenki azt várta h elkezdje: "Every night in my dreams, I see you, I feel you..." Erre elkezdte hangosan csitítani a tömeget: "Állj, állj, hagyjátok abba!" Odafordul Troyhoz "Abbahagyni azonnal! De hisz megbeszéltük, hogy ezt most itt nem játsszuk el a hajón!" Haláli volt. :D Viszont előadták a Heart-tól az 'Alone'-t, amit gyönyörűen, szinte szemet könnybe lábasztóan énekelt el. De a legnagyobb siker mégis az 'Edema Ruh' volt, amit most hallhattunk először élőben, így akusztikus változatban. Jó lett volna az egészet levideózni, mert nagyon különleges koncert volt.
Összességében kellemesen telt a 2 nap, hajós utazás, Nightwishsel egybekötve. :)
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2014.10.08. 12:10

http://www.tallinksilja.com/en/web/int/nightwish-en

Aki még nem hallott róla, nem mindennapi koncertben lesz részük azoknak akik rászánják magukat erre a hajóútra, 2 alkalommal lesz, 2015. június 8-án és 9-én. A Baltic Princess hajón lesz a koncert, a hajó Turkuból indul 19.30-kor, elmegy Stockholmig, majd vissza és másnap 18.05-kor érkezik Turkuba.
Kabinjegyet kell venni a hajóra, mely 240 eurónál kezdődik, egy kabinba 4 személy szállásolható el, így érdemes megtölteni a kabint, mert úgy 60 euróra jön ki fejenként.
Csak a Nightwishsel kapcsolatos programot írom ide le, de a további részletek a linken megnézhetők.
Az odaúton:
- 21.30-23.00 Nightwish karaoke
- 23.30-tól Nightwish koncert
Visszaúton:
- 11.00 Nightwish kvíz, a győzteseknek (10 kabin nyer) Meet'n'Greet lesz a Nightwishsel
- 12.00 Nightwish Bingo - a nyertesnek (10 kabin nyer) Meet'n'Greet lesz a Nightwishsel
- 14.00-16.00 Nightwish karaoke
- 13.00-15.00 Meet'n'Greet a Nightwishsel
- 16.00-16.45 Marco és Troy akusztikus koncert

Nekem már megvan a jegyem a 2. napra megyek. :-)
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

cron