Sami Vänskä

Ex-basszusgitáros

» 2015.03.24. 13:14

Tavaly júliusban amikor Joensuuban nyaraltam és a főtér melletti S-Marketben voltam, épp pár üveget váltottam vissza az automatánál, szemben rögtön van az Alko italbolt és véletlenül arra néztem: uhh egy ismerős arc, ez Sami a Nightwish-ból, épp a pénztárnál fizetett. (Hol máshol lehet egy finnt rajtakapni ha nem egy piaboltban? :D )
Gondolkoztam, h odamenjek-e aláírást kérni, nem néz-e majd furán rám érte, hiszem 2001-ben váltak el útjaik. Meg egy bevásárlóközpontban ahol sokan jönnek-mennek, most ott szólítsak le valakit és zargassam aláírásért? A Nightwishból ismernek, de Saminek full idegen vagyok. Úgy voltam vele, mégis csak egy szatyor visszaváltós sörös dobozzal a kezemben csak nem megyek már oda, olyan égő lenne, gyorsan bedobáltam a gépbe az üvegeket. Na mire végeztem addigra már hűlt helye volt, így elmaradt az autogram kérés.
Nem tudtam akkor még hova tenni, mit keresett Sami Joensuuban, itt lakik, vagy az Ilosaarirockra jött vagy Kitee-ből jött át bevásárolni vagy hasonló?
Másnap találkoztam a finn barátnőmmel Veerával aki rendszeresen lóg a városban és gyakran összefutottunk. Most is ez történt, leültünk egy padra és mutogattam neki a frissen az ottani antikváriumból beszerzett Nightwish könyvemet (ami a Tarja korszakról szól). Sok kép van a könyvbe és néhányon Sami is rajta van, épp meglátta az egyik ilyen képet, rámutat Samire és azt mondja: héé, ezt a srácot ismerem. Itt dolgozik egész közel egy pubban DJ-ként (arrafelé metalt meg rockot nyomnak a szórakozó helyek, úgy h nem olyanra gondoljatok mint itt Magyarországon :)). Veera nem is tudta hogy Sami a Nightwishnek is tagja volt, neki ő csak a hangmérnök volt az egyik helyi szórakozóhelyen.
Így fény derült arra hogy mit keresett Sami Joensuuban, ott dolgozik meg akkor valószínű ott is lakik.
Azért ne felejtsük el, az Angels Fall First, Oceanborn, Wishmaster és az Over The Hills And Far Away lemezeken az ő keze is benne van a dalokban.
jz79
Újonc
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2010.02.19. 12:33

» 2012.11.07. 08:23

For any product to grow exponentially like this, it has to be rising from outstanding and strategic minds. Apple is the mind behinds the emergence on the iphone 4s. It is a single of the ways of catching up with competition from other Smart phone producers.

The iphone is nothing at all without having great accessories. iPhone Accessories support you to take pleasure in the characteristics very easily. The majority of the accessories are required for that correct functioning from the iphone 5. You will need them to enhance the overall performance from the apple iphone. Alternatively, these accessories help to fix the iphone 4 when it truly is damaged or broken. You need excellent accessories to change the damaged types. The majority of the apple iphone accessories are readily available within the iphone 5 stores. It really is great to select real shops if you would like unique and real iphone 4s accessories.

Driving is extremely crucial particularly whenever you make it secure. The charger and also the transmitter are one particular in the crucial iphone 4s accessories for the auto. The charger guarantees that your phone is fully billed all of the time. Within this way, you may not be switched off regardless of the duration in the journey. It'll be feasible to view the information and take pleasure in the amazing features on the iphone 4s without any interruptions. For that transmitter, it gets to be possible to pay attention to any kind of radio obstacle clearly. You can also use these accessories to transfer songs in the iphone 4 and pay attention to it in your automobile stereo. These are a few of the advantages of employing apple iphone accessories.
Intevomoftoft
Újonc
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2012.11.05. 03:33

» 2012.11.01. 19:09

Cheap Nike NFL Jerseys & WarningsBe wary of certificates or authenticity from small or unknown companies. Stick to the two or three major authenticating services.Football jerseys typically feature Cheap Nike NFL Jerseys , Cheap Nike NFL Jerseys Browns-theme outfit for the recipient, from jersey down to sneakers. Buy the recipient his favorite player's jersey, then follow that up with a pair of brown pants. Buy matching Christian Louboutin Discount, cheap jerseys free shipping in its rules, and bases eligibility on other factors.The Real Requirement is TimeThe restriction to enter says that a player must be at least three years removed from the end of
qy33f6
Újonc
 
Hozzászólások: 18
Csatlakozott: 2012.11.01. 03:12

» 2012.11.01. 18:56

Christian Louboutin Official Website may already own.Other People Are ReadingHow to Make a Halloween Costume Football JerseyHow to Dress Like a Soccer Player for HalloweenPrint this articleThings You'll Cheap Christian Louboutin , Christian Louboutin For Men are traveling at 90 mph or more. They never play other positions, and other players never play in goal (with a few rare exceptions).The equipmentEach player carries a stick, and cheap nfl jerseys from china, Cheap NFL Jerseys and find other fans in New York. MeetUp.com and other online organizing tools will have many group in place and may already have a group in New York that you can join, but you
qy33f6
Újonc
 
Hozzászólások: 18
Csatlakozott: 2012.11.01. 03:12

» 2012.09.26. 15:18

Boldog 36. születésnapot Sami! :)
TheEscapist
Újonc
 
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2012.09.12. 18:29

» 2012.07.25. 01:18

Régi koncertfelvételek tucatjait néztem meg az elmúlt napokban... Majdnem biztos, hogy ez a srác életében nem mosolygott még.. :)
varin
Újonc
 
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2004.09.09. 17:43

» 2012.03.07. 14:56

Én is csak azért tudom, mert pár napja néztem meg újra :)
Avatar
flame
Újonc
 
Hozzászólások: 415
Csatlakozott: 2005.05.22. 23:30
Tartózkodási hely: Budapest

» 2012.03.06. 21:04

Ja bocsi, erre már nem emlékeztem, csak az maradt meg akkor, hogy Tuomas nagyon nem úgy bonyolította a dolgot, ahogyan saját belátása szerint is illett volna. A Tarja-ügy viszont egyértelműen sokkal nehezebb volt, és sajnos többszereplős is, több téttel.
moesko
Admin
 
Hozzászólások: 1117
Csatlakozott: 2006.04.18. 14:25

» 2012.03.06. 16:39

moesko írta:Sami nem annyira illett a bandába.. Mármint valami olyasmi gondok voltak, hogy nem egyeztek az elképzeléseik, nem nagyon lehetett számítani rá, nem volt ott időben helyeken meg ilyenek. Szerintem ő csak el akart zenélgetni egy bandában, és negatívan csalódott, hogy befutott: D Az elválás ennek ellenére egyáltalán nem volt szép, Tuomas tulajdonképpen a menedzsmenten keresztül rúgta ki, személyesen utána azt hiszem, nem is beszéltek. Tuo az End of Innocence DVD-n beszélt sokat erről, hogy mennyire bánja, hogy nem tudta megbeszélni vele a dolgokat. Ez a kép tényleg mostanság készült, amikor a banda az Imaginaerumon dolgozott, meghívták Samit is a kis táborukba, és eltöltöttek együtt némi időt. Most pozitív a kapcsolat, arról nem nagyon volt szó, hogy ki keresett meg kit, de talán nem is fontos.


De beszéltek. Miután Ewo elmondta a Saminek, hogy Tuomas ki akarja tenni, akkor rögtön átment Tuomashoz és megbeszélték. Bár ennek kicsit ellentmond, hogy miután Tuomas az End of Innocencen ezt elmondja rögtön hozzá teszi, hogy azóta nem beszéltek. Szóval valóban volt zűr, de talán kicsit kevésbé volt kemény mint Tarjával.
Avatar
flame
Újonc
 
Hozzászólások: 415
Csatlakozott: 2005.05.22. 23:30
Tartózkodási hely: Budapest

» 2012.03.06. 09:23

meg hát nem is tűnik valami magabiztos egyéniségnek. olyan kis csendes, visszahúzódó emberkének néz ki. olyan a felvételeken, mintha csak úgy odatette volna valaki őt a többiek mellé. szerintem nem lett volna elég erős lelkileg ekkora hírnévhez. egy idő után biztos összeroppant volna és akkor jött volna a kábítószer meg az alkohol, hogy elviselje valahogy. jobb volt ez így.
csak feltűnt nekem a képen, hogy 2010-ben mit keresett ő egy "táborban" a többiekkel. de a kép alapján nagyon rendben van a srác. mármint úgy értem, mosolyog, látszik, h jól megvan :)
talán egyszer majd évek múlva Tarja is kihúzza magából a tüskét, és ő is kibékül velük.
"AZ EMBEREK AZT HISZIK, HOGY A SZERELEM VALAMI SZÉP DOLOG, PEDIG A SÁTÁN CSAPDÁJA. DE ÉN ÉRTED MÉG A SÁTÁNNAL IS MEGKÜZDÖK."
draculina
Haladó
 
Hozzászólások: 744
Csatlakozott: 2011.12.14. 09:28

» 2012.03.06. 02:24

Sami nem annyira illett a bandába.. Mármint valami olyasmi gondok voltak, hogy nem egyeztek az elképzeléseik, nem nagyon lehetett számítani rá, nem volt ott időben helyeken meg ilyenek. Szerintem ő csak el akart zenélgetni egy bandában, és negatívan csalódott, hogy befutott: D Az elválás ennek ellenére egyáltalán nem volt szép, Tuomas tulajdonképpen a menedzsmenten keresztül rúgta ki, személyesen utána azt hiszem, nem is beszéltek. Tuo az End of Innocence DVD-n beszélt sokat erről, hogy mennyire bánja, hogy nem tudta megbeszélni vele a dolgokat. Ez a kép tényleg mostanság készült, amikor a banda az Imaginaerumon dolgozott, meghívták Samit is a kis táborukba, és eltöltöttek együtt némi időt. Most pozitív a kapcsolat, arról nem nagyon volt szó, hogy ki keresett meg kit, de talán nem is fontos.
moesko
Admin
 
Hozzászólások: 1117
Csatlakozott: 2006.04.18. 14:25

» 2012.03.05. 09:56

jah, értem. akkor ők eleve nem haraggal váltak el, hanem közös megegyezéssel. vagyis jó, azt tudom, h őt is Tuomas tette ki (nem személyesen), de akkor ezek szerint ő is menni akart. azért azt jó látni, hogy legalább ő nem forog s*ggel a többiek felé. :)
"AZ EMBEREK AZT HISZIK, HOGY A SZERELEM VALAMI SZÉP DOLOG, PEDIG A SÁTÁN CSAPDÁJA. DE ÉN ÉRTED MÉG A SÁTÁNNAL IS MEGKÜZDÖK."
draculina
Haladó
 
Hozzászólások: 744
Csatlakozott: 2011.12.14. 09:28

» 2012.03.05. 08:30

lehet csak az ingyenpia miatt XD.
egyébként nem kizárt.lehet h az elválás után nem ilyen volt a hangulat, de mostanra lehet, hogy megvannak egymás mellett. Viszont, én úgy tudom, hogy Sami kiválásának hátterében az ő részéről indok volt, h a családjával akar többet foglalkozni, és nem fér bele az idejébe a Nw.
gunther92
Újonc
 
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2009.04.12. 22:18
Tartózkodási hely: Szeged

» 2012.03.05. 00:10

szóval ehhez a képhez http://www.nightwish.com/gallery/displayimage.php?album=198&pid=5572#top_display_media van egy kérdésem, amire talán senki nem tudja pontosan a választ.
ez itt a képen ugye Sami... ha jó a szemem (márpedig eléggé jó)
és ez a kép elvileg 2010-be készült.
a kérdés az, hogy ők akkor még mindig jóban vannak egymással?
"AZ EMBEREK AZT HISZIK, HOGY A SZERELEM VALAMI SZÉP DOLOG, PEDIG A SÁTÁN CSAPDÁJA. DE ÉN ÉRTED MÉG A SÁTÁNNAL IS MEGKÜZDÖK."
draculina
Haladó
 
Hozzászólások: 744
Csatlakozott: 2011.12.14. 09:28

» 2009.02.13. 14:29

Nem tudjátok hogy mi történt vele a nightwish utánn.Játszik e másik bandában?
A föld kerek ezért vanak rockerek,de mivel a föld ovális jó lesz nekünk a metál is.
Marcsi
Újonc
 
Hozzászólások: 74
Csatlakozott: 2008.12.22. 17:47
Tartózkodási hely: Csóka

» 2008.12.13. 23:30

[quote]moesko

Azért azt az albumot ne úgy tessék elképzelni, hogy valami profi stúdióban profi zenészek összeraktak egy hatalmas albumot, elég kezdetleges volt minden. Ha valami kevésbé hallatszik, vagy elvész a többi hangszer között, igazán nem kell meglepődni: D

[/quote]Világos! A számok minőségén is meghallatszik (Beauty and the Beast-nek van egy irdatlan nagy alapzúgása,a többi számon annyira nem észrevehető szerintem, vagy csak kevésszer hallgatom az Angels fall first-t::tongue::)
SDG!
materichard
Újonc
 
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2008.09.22. 15:26
Tartózkodási hely: Debrecen

» 2008.12.13. 22:04

[quote]materichard
Jó elhisszük! A mi Empuunk hajdanán sok mindenre képes volt! [/quote]

Elárulom, olyan is volt, hogy szintivel ő játszott fel valamit, amíg Tuomas a seregben volt..XDD

Azért azt az albumot ne úgy tessék elképzelni, hogy valami profi stúdióban profi zenészek összeraktak egy hatalmas albumot, elég kezdetleges volt minden. Ha valami kevésbé hallatszik, vagy elvész a többi hangszer között, igazán nem kell meglepődni: D

moesko
Admin
 
Hozzászólások: 1117
Csatlakozott: 2006.04.18. 14:25

» 2008.12.13. 17:03

[quote]Lasse

Ő játszotta fel, nem értem, minek ennyit filózni ezen. Benne van az albumborítóban. Meg wikipédián. Meg kb. mindenhol.

Erno "Emppu" Vuorinen - Guitars, Acoustic guitars, Bass guitar

[/quote]Jó elhisszük! A mi Empuunk hajdanán sok mindenre képes volt!
SDG!
materichard
Újonc
 
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2008.09.22. 15:26
Tartózkodási hely: Debrecen

» 2008.12.13. 13:22

Ő játszotta fel, nem értem, minek ennyit filózni ezen. Benne van az albumborítóban. Meg wikipédián. Meg kb. mindenhol.

Erno "Emppu" Vuorinen - Guitars, Acoustic guitars, Bass guitar

I have a tree inside of me. It's roots deep in the past, and the branches fumbling towards the future.
Lasse
Gyakorlott
 
Hozzászólások: 1630
Csatlakozott: 2004.08.29. 22:16
Tartózkodási hely: Budapest

» 2008.12.13. 12:33

[quote]materichard
És ki játszhatta fel?Tényleg Emppu? Hát ha így van akkor jó nagy tudatlanságban éltem ezzel kapcsolatban. [/quote]Szerintem simám feljátszhatta:)
Avatar
trezor
Újonc
 
Hozzászólások: 343
Csatlakozott: 2007.05.20. 19:08
Tartózkodási hely: pont itt.

» 2008.12.13. 02:15

[quote]trezor
Az Angel fall frist című számban tuti nincs, de az albumon igen:D
[/quote]És ki játszhatta fel?Tényleg Emppu? Hát ha így van akkor jó nagy tudatlanságban éltem ezzel kapcsolatban.
SDG!
materichard
Újonc
 
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2008.09.22. 15:26
Tartózkodási hely: Debrecen

» 2008.12.12. 19:09

[quote]materichard
Ja, én is így tudtam! Hallottam valamit arról, hogy vki beugrott basszernek. Érdekes! Én még mindig szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy az Angell Fall First-n van basszus.
[/quote]Az Angel fall frist című számban tuti nincs, de az albumon igen:D
Avatar
trezor
Újonc
 
Hozzászólások: 343
Csatlakozott: 2007.05.20. 19:08
Tartózkodási hely: pont itt.

» 2008.12.12. 12:17

[quote]moesko
Mmm igen, hát az első választ bebuktam: D Mert ugyan Samit ismerte már a banda a leglegkezdetekkor a Nattvind miatt, tényleg csak Oceanborntól lett tag. (És ha még előkerülne a kérdés, hogy Emppunak négy keze volt-e akkoriban.. Élőben egy bizonyos Samppa Hirvonen volt a beugró.) Elnézést: > [/quote]Ja, én is így tudtam! Hallottam valamit arról, hogy vki beugrott basszernek. Érdekes! Én még mindig szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy az Angell Fall First-n van basszus.
SDG!
materichard
Újonc
 
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2008.09.22. 15:26
Tartózkodási hely: Debrecen

» 2008.12.11. 21:57

Mmm igen, hát az első választ bebuktam: D Mert ugyan Samit ismerte már a banda a leglegkezdetekkor a Nattvind miatt, tényleg csak Oceanborntól lett tag. (És ha még előkerülne a kérdés, hogy Emppunak négy keze volt-e akkoriban.. Élőben egy bizonyos Samppa Hirvonen volt a beugró.) Elnézést: >
moesko
Admin
 
Hozzászólások: 1117
Csatlakozott: 2006.04.18. 14:25

» 2008.12.11. 10:30

[quote]materichard
komolyan? Ezt nem tudtam.Mondjuk a Cd-n se nagyon hallatszik a basszus??? [/quote]Csak néhány számban van. Ilyenkor jön jól egy eredeti booklet, ahonnan az ilyen dolgok kiderülnek. :P
I have a tree inside of me. It's roots deep in the past, and the branches fumbling towards the future.
Lasse
Gyakorlott
 
Hozzászólások: 1630
Csatlakozott: 2004.08.29. 22:16
Tartózkodási hely: Budapest

Következő
cron