Zenész kerestetik!

Eladó vagy ajándékozásra váró dolgok

» 2011.04.26. 22:34

Sziasztok!
20-30 év körüli dobost keresünk Budapesten vagy környékén. Tervek: Nightwish és hasonló feldolgozások, összeszokás, ismerkedés, később saját számok.
Énekreferencia: http://rockerek.hu/Eleanor
Jelentkezz: bidozoltan@gmail.com
Avatar
Lacus_Clyne
Újonc
 
Hozzászólások: 76
Csatlakozott: 2005.11.14. 18:51

» 2011.04.07. 12:58

BILLENTYŰST keres maga mellé (tenor énekkel ellátott) Bp.-i zenekar. Északi feelingű prog-power zenét játszanánk, sajátos dallamokkal, monumentalitással.
Saját dalokat szeretnénk alkotni, minél egyénibb feelinggel, de azért néhány irányt adó zenekart felsorolnánk:
Rhapsody of Fire, Nightwish, Beyond Twilight, Kamelot, Aghora, Bodom, Wintersun, Pathfinder, Amon Amarth, Northland, Crom, Blind Guardian, Avantasia...esetleg még Within Temptation;
Várjuk a jelentkezésed!

Email: keysoul.oceansoul@indamail.hu
"Ha a Dark Passion Play egy út végét mutatta, akkor mi jóságos eget fogsz csinálni az Imaginarium után?
- Azt hiszem a szaglásra és egyéb érzékekre is hatnunk kell… (by Tuomas Holopainen - Nightwish)" LOL :D
Avatar
Peredhil/Thor
Újonc
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2011.04.05. 12:34
Tartózkodási hely: Újpest

» 2011.02.14. 23:21

Sziasztok!

Lelkes, kreatív, haladó szintist keresünk Nightwish stílusú zenekarhoz, BP vagy környékén. Először feldolgozások, összeszokás, ismerkedés, ilyesmi, aztán saját számok.

Jelentkezz: letskaraoke@gmail.com

UI: Énekreferencia: http://rockerek.hu/Eleanor
Avatar
Lacus_Clyne
Újonc
 
Hozzászólások: 76
Csatlakozott: 2005.11.14. 18:51

» 2011.02.11. 16:15

Sziasztok!

Tagokat keresünk progresszív metál muzsikához Budapesten. A zenekar 2 évig külföldön működött, most hazai gitárosra, szintisre és basszerosra lenne szükségünk. 2010-ben felvettünk egy albumot, amit szeretnénk hamarosan kiadatni, koncertlehetőségek is lennének itthon valamint az Egyesült Királyság és Németország területén. Olyan tagokat keresünk, akik szorgalmasak, saját koncertképes cuccal rendelkeznek, és valamelyest beszélnek angolul.
Néhány dalunkba itt tudtok belehallgatni:

myspace.com/heavenbladebanduk

Ha érdekel a dolog, jelentkezz a szekelynora@gmail.com e-mailcímen! :D
Elysia
Újonc
 
Hozzászólások: 102
Csatlakozott: 2006.04.04. 10:57
Tartózkodási hely: Budapest

» 2010.11.08. 10:47

Hello,

Gitárost és énekest keresünk, akár 2in1! Ha te vagy a megfelelő ember, vagy ismered őt, akkor kattanj a linkünkre az infókért. http://www.kereszttuz.atw.hu :-c
Avatar
trezor
Újonc
 
Hozzászólások: 343
Csatlakozott: 2007.05.20. 19:08
Tartózkodási hely: pont itt.

» 2010.07.28. 15:23

Hali!

Dobost keresnék HM zenekarba. Cucc, próbaterem, saját dalok vannak.

érdeklődni: pihe80 kukuc gmail pont com
pihe
Újonc
 
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2005.11.15. 14:31

» 2009.12.03. 23:26

flame írta:OFF: Tök jó a zenétek :)


Egyetértek: ) Szóval hajrá; )
moesko
Admin
 
Hozzászólások: 1117
Csatlakozott: 2006.04.18. 14:25

» 2009.12.03. 21:59

OFF: Tök jó a zenétek :)
Avatar
flame
Újonc
 
Hozzászólások: 415
Csatlakozott: 2005.05.22. 23:30
Tartózkodási hely: Budapest

» 2009.12.02. 16:42

Szép napot mindenkinek!

A Leecher zenekar keres énekesnőt!

Nagyjából másfél éve létezünk a jelenlegi felállásban, ami dob + 2 cselló + szinti + énekest jelent.* Konkrétan készen áll 7-8 saját szám, amire szinte csak az éneket kellene már felvenni, hogy kiadjuk a demót.
Ami a stílust illeti: a csellókból kitalálható, hogy Apocalyptica irányvonalon indultunk, továbbá Nightwish, Within Temptation, Rammstein, némi The Birthday Massacre stb. néhol minimális progresszív beütésekkel, de persze ezek mellett egyéni hangzásra törekszünk. Szoktunk játszani feldolgozásokat is, de a hangsúly a sajátokon van.

Amire szükségünk volna:
- képzett énekhang
- komoly hozzáállás - mint említettem, a demót vennénk fel, azután cél a minél több koncert. Ez kicsit több, mint hobbizenekar, szóval ha beindul, hajlandóak vagyunk főfoglalkozásként csinálni (bár ez még a jövő).
- a színpadi tapasztalat hasznos, de nem feltétlenül kötelező. Viszont ha van valamid, amit meg tudunk hallgatni, annak örülünk. :)

- nyitottak vagyunk mindenféle kreatív dologra, szóval ha tudsz még valamin játszani, beszállnál a számírásba stb., ezekről mind lehet szó. :)
- csak tudnivaló, hogy mi mind pestiek vagyunk, ez ugye földrajzi kérdés, de nem zár ki semmit, ha meg tudod oldani kényelmesen.

Belehallgatni a zenénkbe itt lehet. A számok nem teljesen reprezentatívak, ennél azért kicsit keményebbet szoktunk játszani, de ezek a hallgatható minőségű felvételeink.

*(A teljesség kedvéért: szintisünk jelenleg szintén nincs, de ez másodlagos probléma, a pótrendszer már élőben is bizonyított, szóval nem akadálya a koncertezésnek.)

Ha mindez felkeltette valakinek az érdeklődését, írjon bátran:
ygral -at- freemail.hu (ez az én címem)
praetoribys -at- gmail.com (ez pedig a másik csellósunké)

További szép napot!

--
Ygral
"All statements are true in some sense, false in some sense, meaningless in some sense, true and false in some sense, true and meaningless in some sense, false and meaningless in some sense, and true and false and meaningless in some sense."
Avatar
Ygral
Újonc
 
Hozzászólások: 361
Csatlakozott: 2005.07.18. 14:32
Tartózkodási hely: Budapest

» 2009.07.29. 08:25

Hali!

Énekest keresek dallamos HM vonalon.

Érdeklődni: pihe80 kukac gmail pont com
pihe
Újonc
 
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2005.11.15. 14:31

» 2009.02.24. 00:12

[quote]Zoli74
  Nyilvánvaló, hogy nagyobb teljesítmény megírni egy jó számot, mint előadni azt (bár egy csomó kivételt tudnék mondani ezalól is), de semmi problémám nincs azzal, hogy pár lelkes amatőr összeáll, és nonprofit (vagy antiprofit?) módon örömet próbál szerezni saját magának és másoknak. Fogalmam sincs, hogy sok tribute banda van-e, most voltam először ilyenen. Az biztos zavaró lenne, ha esténként bezörgetne egy-egy tribute zenekar, hogy ha akarod, ha nem, most lenyomunk a torkodon 10 Nightwish- vagy Maiden számot. De amíg nem tesznek ilyet, mindegy, hányan vannak, én döntöm el. hogy akarom-e őket látni vagy sem. Nagyra tartok mindenkit, aki hajlandó munkát, időt és pénzt fektetni a zenélésbe.
  A Nightwish dalait nem a Nightwish írja. Az eddig ott megfordult hét tag közül egyetlenegy írja a számokat. Akkor a többieket tehetségtelennek tekinthetjük, mert képtelenek voltak 12 év alatt dalt szerezni.
  Meggyőződésem, hogy Magyarországon kétszer annyi tehetséges gyerek születik, mint Finnországban (mert ugyebár kétszer annyian vagyunk). Az önmegvalósításra meg tizedakkora az esélyük. Lehet, hogy egy borsodi cigányputriban megszületett az új Beethoven. Csak sose tudjuk meg, mert ötéves korára éhenhal.
  Probléma volt/van azoknak a zenekaroknak a menedzselésével is, akik már letettek valamit az asztalra. Például kedvenc hazai csapatom, a Solaris, első lemezének megjelenése után feloszlott, mert nem akartak éhendögleni. A tagok olyan nyavalyás popcsapatokba léptek be, mint az Első Emelet vagy a Napóleon Boulvard, hogy pénzt is keressenek. Az amerikaiak fedezték fel őket újra, a különböző progrock fesztiválok főbandája lettek Los Angelesben, Mexikóban, Rióban. A Nostradamus: A próféciák könyve utolérhetetlen; mestermű az első másodperctől az utolsóig, ennek ellenére a rosseb se tudja nálunk, hogy mi az a Solaris. A világhírnévtől és a gazdagságtól egy körülmény választja el őket: rosszkor, rossz helyen születtek.
[/quote]

Na, én is írok, hamár elindítottam:D

Lasse: nem ez az átlag, de igenis ismerek nem egy zenész-oktatót, aki abszolute kreativitásra nevel, meg hogy találd meg a saját stílusod. Neveket nem írok, mert nem akarok senkit reklámozni. De aki annyira tehetséges, hogy regneteg eredeti és jó ötlete van, abból akkor is kijönnek ezek, ha azt mondja neki xy hogy "márpedig a Hey Joe-t tanulod meg öcsi, vagy letöröm a kezed", és vice versa: aki fakezű, azt taníthatná a Mozart is.

Itthon sajnos az anyagi helyzet, meg a hozzálás olyan, hogy kevés embernek van indíttatása milliókat, órákat, éveket beleölni, hogy valami hú de nagyon formabontót tegyen le az asztalra, mert melózik mellette, hogy megéljen. De amúgy kezd mindenhol ez lenni.

A tribute- zenekarokkal valahogy pont ilyen a helyzet: egyszerű összerakni, mert a számok adottak, nem kell minőségi (több milliós) felvételt csinálni, mert már azt megcsinálta a célbanda, csak tolni kell az emberek arcába, és még szórakoztató is.

Ez a dolog egyik oldala. A másik meg sajnos az, hogy az ilyen divatzenekar-tribute bandák vonzzák a tehetségtelen egoista lelkisérült "zenészeket", akik így egy pillanatra Jukka-nak képzelhetik magukat, és ezt egy pillanatra meg is teszik, ami szerintem több, mint szánalmas. Aztán jönnek a "saját" számok, amik az eredetiből vannak összeollózva 100%-ig, még csak egy kis varianciát sem tesznek beléjük, az emberek meg bekajálják, mert "jé, ugyanolyan jó témákat ír, mint a Tuomas". Hát persze, mert ugyanazt írja:D

Dehát ilyen a világ, ezért a Lagzi Lajcsi  a sztár, és nem a Birta Miklós, ezért pattognak ez emberek a sok mulatós- szintű szaladóstrúpóverre... Viszont őket sem akarom bántani, mert amit csinálnak, azt sokszor jól/profin prezentálják, az embereket meg szórakoztatja. És ezt is meg kell érteni: az egyszerű halandó azért hallgat zenét, hogy szórakozzon/kikapcsolódjon, mert le van fáradva. Valószínüleg Bartóktól kifolyna az agya.

Kedvenc példám a Sabaton, amit rengetegen imádnak, profi műsort nyomnak, egyre feljebb kerülnek. Az már egyéni szocproblem, hogy szerintem az életművük fullosan egy kalap szar, kliséhegy kamumulatósmetál orbitális lopásokkal... de attól még egy csomó embert remekül elszórakoztatnak... hadd csinálják. És néha tényleg jó:D

speak ov me not as one
speak ov me not as none
speak ov me not at all
for I am continual
2omath
Újonc
 
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: 2007.09.24. 21:38
Tartózkodási hely: Gyöngyös

» 2009.02.23. 11:29

Sziasztok!

A stílusunk abszolute nem ide passzol, de:

A csepeli Visszhang zenekar új dobosát és billentyűsét keresi! Könnyed, dallamos zenét játszunk progresszív elemekkel (progpop :)), amibe belehallgathattok a www.myspace.com/visszhang oldalon.

Szekeres Ferenc – szekeres(pont)ferenc(kukac)actel(pont)hu - 06-20-521-9854
Németh Ádám - 12milisec(kukac)gmail(pont)com - 06-30-870-9589

és nálami is lehet jelentkezni :)

Én vagyok a tüske a rózsán, és a méreg a poharadban...
Neira
Újonc
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: 2006.08.17. 21:30
Tartózkodási hely: Budapest (Csepel)

» 2009.02.22. 16:33

[quote]Zoli74

...

[/quote]

Ha jobban megnézed, én egyáltalán nem "rohantam ki" a tribute bandák ellen, csak elmondtam a véleményemet. : ) Egyáltalán nem a Nightquest ellen. Láttam őket nem egyszer, és szerintem is jók. A tribute-okról szóltam úgy általában. A mondandómnak az volt a lényege, hogy ne másoljunk, hanem mindenki próbáljon újítani, valami sajátot alkotni.

Mondtam én valaha is, hogy a magyarok tehetségtelenek? Nem. És a finnekkel kapcsolatos részt is direkt félreértelmezted.

És valóban nem akarok zenész lenni. És akkor mi van? : )

[i am not sen.D.ing you sublim.I.nal m.E.ssages]
Avatar
hollow_heart
Gyakorlott
 
Hozzászólások: 1389
Csatlakozott: 2005.04.18. 13:41

» 2009.02.22. 04:40

Zoli, a tribute bandáknak megvan a helyük, de szerintem is túl sok van belőlük. Az meg sajnos tény, hogy kicsi hazánk legutóbb a már két éve halott Ligeti Györggyel tudott valami formabontót letenni az asztalra zeneügyben (jelzem, őt sem itthon szállta meg az újíthatnék, és nem is ma), azóta, és közben kuss volt/van, na meg a jól bevett nemzetközi formulák másolásának kísérlete. Komoly- és könnyűzenében egyaránt. Picassot festeni sokan tudnak, Nightwisht játszani dettó, nade azt valakinek ki kellett találni. Az itthoni művészetoktatás a kreativitás helyett a másolást sulykolja (azt is jó részt csak a csókosoknak), amitől a tököm tele van.

De jó lenne, ha meg tudnál cáfolni... :)

I have a tree inside of me. It's roots deep in the past, and the branches fumbling towards the future.
Lasse
Gyakorlott
 
Hozzászólások: 1630
Csatlakozott: 2004.08.29. 22:16
Tartózkodási hely: Budapest

» 2009.02.20. 14:08

[quote]hollow_heart

Idővel és gyakorlással mindenki el tud jutni egy ilyen szintre, ha nagyon akarnék, nekem is menne.

[/quote]Igen, soksok gyakorlás a kulcsa mindennek. Ezt én is tudom igazolni :)
We're a second in time
We're the last in the line
Of the prey that walks the earth
Good and evil combined
Betuka
Vén róka
 
Hozzászólások: 3026
Csatlakozott: 2004.09.06. 18:44

» 2009.02.20. 13:54

[quote]Hrvatska
Ők (mi) is kíváncsiak rátok, úgyhogy Pécsen szerintem találkozhattok a NQ tagjaival.
[/quote]

"Mi"?

Más téma:

Ha engem kérdeztek, az a baj a magyar zenével, hogy mindenki tribute-bandákat csinál, mert túl lusta/nem elég kreatív ahhoz, hogy saját számokkal rukkoljon elő. Egy darabig ez oké, meg lehet mondani, hogy "Hát de hö, eljátszani is nehéz azokat.", erre én azt mondom, hogy peeeersze... Idővel és gyakorlással mindenki el tud jutni egy ilyen szintre, ha nagyon akarnék, nekem is menne. Na de ahhoz kell igazi tehetség, hogy JÓ saját számokat szerezz. Erre Magyarban nem láttam még példát.

Finnországban tribute-bandával kiröhögnek kb. és lesajnálják, hogy idegen tollakkal ékeskedsz. Nyilván ott is vannak, de még az a legkisebb, párhetes banda is saját számokat nyom, akiket csak a baráti kör néz meg. Ott is láttam tribute koncertet, az igaz. De az a srác pl. Neil Young számokat játszott, és Neil Youngot elcsípni élőben ezerszer körülményesebb, mint egy NW-t pl., szóval az jó volt. Láttam már nem egy NW tribute-ot itthon, és igazából mind oké volt, csak hát a túladagolás veszélye áll fenn.

[i am not sen.D.ing you sublim.I.nal m.E.ssages]
Avatar
hollow_heart
Gyakorlott
 
Hozzászólások: 1389
Csatlakozott: 2005.04.18. 13:41

» 2009.02.14. 22:09

[quote]alex

Ja, ők jó példa arra, hogy NW tribute- ra van kereslet::happy:: és láttam tőlük vidit YouTube -on, és egyáltalán nem csinálják rosszul! Megnézném őket élőben is, ha elvetődnének végre Debrecen felé ::smile::

Mi viszont még mindig a leendő billentyűsünk keressük, nem csak a NW tribute zenekarunkba,  a másikba is ::wink:: ::aww:: (sőt, ha rangsorolni kéne, az a fontosabb ::tongue:: )

Jelentkezzeteeeeek ::tongue:: ::grin::

[/quote]Ők (mi) is kíváncsiak rátok, úgyhogy Pécsen szerintem találkozhattok a NQ tagjaival.
Üdv: Hrvatska, aki Rovácska!
Hrvatska
Vén róka
 
Hozzászólások: 2143
Csatlakozott: 2004.10.03. 10:15
Tartózkodási hely: Paks/Pécs

» 2009.02.14. 18:56

[quote]2omath
Srácok... ennyire sok lehetőség van egy ilyen Nightwish tribute-ban, hogy mindenki ilyet alapít? Csak kérdem...Mert már nem egy, nem kettő, nem húsz van. És én még egyről sem hallottam, ami egy minimálisan is sikeres lett volna! ( sikeres itt =nem csak közeli barátok jönnek koncertre) Hmm?[/quote]Nightquest!
Üdv: Hrvatska, aki Rovácska!
Hrvatska
Vén róka
 
Hozzászólások: 2143
Csatlakozott: 2004.10.03. 10:15
Tartózkodási hely: Paks/Pécs

» 2009.02.12. 20:02

Na akkor én is hírdetek, de semmi Nightwish nincs benne:D

Szóval, debreceni heavy metál banda keresi dobosát és férfi énekesét. Az alap irányvonal a Pokolgép, Omen és ilyen együttesek. Nem feldolgozásokat akarunk játszani, hanem saját számokkal érvéynesülni. Dalok már vannak készen és íródnak is. Bővebb info és elérhetőség itt: http://www.kereszttuz.atw.hu/
Avatar
trezor
Újonc
 
Hozzászólások: 343
Csatlakozott: 2007.05.20. 19:08
Tartózkodási hely: pont itt.

» 2009.02.12. 15:43

[quote]2omath
Srácok... ennyire sok lehetőség van egy ilyen Nightwish tribute-ban, hogy mindenki ilyet alapít? Csak kérdem...Mert már nem egy, nem kettő, nem húsz van. És én még egyről sem hallottam, ami egy minimálisan is sikeres lett volna! ( sikeres itt =nem csak közeli barátok jönnek koncertre) Hmm?[/quote]Hát végülis az Ideas is innen indult, aztán egy éve már Within Temptation előzenekar voltak.. (Nem mintha szerintem nem lenne szar, de hát ez legyen az én ízlésficamom.) Nagy karriert biztos nem lehet belőle építeni, de a szocializálódáshoz, motivált zenetanuláshoz, egyéb tapasztalaszerzéshez szerintem egy kupac tizenévesnek ez kifejezetten jó hobbi, szóval miért is ne?: )
moesko
Admin
 
Hozzászólások: 1117
Csatlakozott: 2006.04.18. 14:25

» 2009.02.12. 14:40

[quote]alex

Sziasztok! ::wave::

Debrecen vonzáskörzetében mozgó billentyűs fiút/lányt keresünk ambíciókkal teli, frissen alakult, saját számokat játszó zenekarba, dallamos metalhoz! De lehetne jönni már működő Nightwish tribute zenekarba, vagy akár mind2be is! ::grin:: Utóbbiról itt kaphatsz infót ::kocka:: Az elvárások nem nagyok, csak szeresd ezt a zenét, és tudj velünk együtt fejlődni!

Részletekért küldj mailt az info@nemomusic.hu -ra ::smile::

[/quote]Srácok... ennyire sok lehetőség van egy ilyen Nightwish tribute-ban, hogy mindenki ilyet alapít? Csak kérdem...Mert már nem egy, nem kettő, nem húsz van. És én még egyről sem hallottam, ami egy minimálisan is sikeres lett volna! ( sikeres itt =nem csak közeli barátok jönnek koncertre) Hmm?
speak ov me not as one
speak ov me not as none
speak ov me not at all
for I am continual
2omath
Újonc
 
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: 2007.09.24. 21:38
Tartózkodási hely: Gyöngyös

Következő
cron