Tarját távozásra kérik

Énekesnő 1996-2005 - http://www.tarjaturunen.com

» 2005.10.31. 15:07

Szerintem ezzel, hogy Tarját elküldték, más lesz a NW, de azért jó lesz, mert a NW lelke azért mégiscsak Tuomas! Biztos lesznek olyanok, akiknek nem fog tetszeni, sõt, már vannak is. Sajna ::sad::
Dehát ez van. Tudja Tuomas, hogy mit csinál! ::hug::
"Az életben két út van: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan..."
bpilot
Haladó
 
Hozzászólások: 592
Csatlakozott: 2005.03.30. 20:56
Tartózkodási hely: Harta

» 2005.10.31. 12:46

Tuomas takes his shot at Tarja:

Nightwish Split Gets Ugly

By Newsferatu, Writer
Thursday, October 27, 2005 @ 8:51 AM

The Public Feud Continues


This may now officially be the war of the ruusu (roses in Finnish). The feud over the recent firing of Nightwish lead singer Tarja Turunen has become quite public. Nightwish keyboardist and founder Tuomas Holopainen as well as Turunen have used Internet postings to state their positions (as reported here).

Nightwish are huge in Finland so the break up is frnot page news, and it does not look like the two sides will be talking face-to-face any time soon. The pair haven't been in direct contact and Holopainen says, "Settling things seems like a distant dream. I think that right now it's completely impossible."

Holopainen refutes Turunen claims and attempts to put a more human touch on the sometimes cold facts: "The band did not criticize Marcelo as Tarja's husband, but as her manager and businessman, and how he influenced the band," refutes the keyboardist.

"Marcelo's country of origin has nothing to do with the critique. However, the band still suspects his motives."

The mild-mannered Holopainen says they have always taken Tarja seriously. They wanted to have her in the band because of what she was and Tarja's comment, "Not staying as the band's own girl," is extremely ridiculous, as jealousy had anything to do with (the decision). "We have tried to respect Tarja as the singer and as the icon of the band."

In his eyes, the band has tried to be flexible, accommodating her request to travel by plane (with Marcelo) instead of on the tour bus and if/when she didn't want to do interviews, Holopainen handled them.

"That's how we tried show Tarja that we cared about her." It pains Tuomas that 15 years of friendship have been broken, but he and the rest of the band stands by the decision, the comments and the way the comments were published. "It just would have been impossible to handle this in any other way."
I have a tree inside of me. It's roots deep in the past, and the branches fumbling towards the future.
Lasse
Gyakorlott
 
Hozzászólások: 1630
Csatlakozott: 2004.08.29. 22:16
Tartózkodási hely: Budapest

» 2005.10.31. 11:16

Én teljesen korrektnak találom Tuomas nyilatkozatait.
Eddig még nem olvastam máshol, csak itt elöször... "a szerzõdés be nem tartásával vádolták Turunent" Tehát ha jogi része van az ügynek akkor még kevsébé lehet csak Tuomas-ra fogni a dolgot.
Üdv: Hrvatska, aki Rovácska!
Hrvatska
Vén róka
 
Hozzászólások: 2143
Csatlakozott: 2004.10.03. 10:15
Tartózkodási hely: Paks/Pécs

» 2005.10.31. 10:25

Csoppy cikkének finn változatában volt még ez is:

[b]Miért került fel a képetek az új Sampo bankkártyákra a Tarja kirúgását megelõzõ napon, amikor tudtátok hogy az énekesnõ elmegy majd?[/b]

- A kampányról már januárban döntöttek. A menedzserünk szervezte. Én el is felejtettem az egész dolgot és csak a megelõzõ héten hallottam róla. A Sampo bank rendkívül jól viszonyult ehhez a helyzethez.

[b]Tehát Tarját nem tüntetik el a kártyákról?[/b]

- Nem.
kulkuri
Gyakorlott
 
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2005.04.20. 09:32
Tartózkodási hely: Budapest

» 2005.10.31. 10:16

[quote]kulkuri írta:

Érdekes, hogy a fórumon kívül az oldal olyan, mintha mi sem történt volna.
[/quote]

Szerintem ez így normális. Az az oldal amúgy az Oceanborn óta semmit nem változott...:D
"Step after step, we try controlling our fate, when we finally start living, it's become too late..."
Dani
Vén róka
 
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2005.01.20. 20:20
Tartózkodási hely: Be - Tesz város

» 2005.10.31. 09:53

Most néztem .com oldalt, egy csomó cikket feltettek ide.
kulkuri
Gyakorlott
 
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2005.04.20. 09:32
Tartózkodási hely: Budapest

» 2005.10.31. 07:19

Öhm, tegezést használtam, gondolom finnül is úgy van, meg angolul is. A bankkártyás részt meg kihagytam, tök érdektelen.
A másik cikkhez most nincs energiám.. nem koránkelõ típus vagyok. ;[b][/b])

A [i]Suomen Kuvalehti[/i] legújabb számából (2005/43)
(Ez egy elismert újság)
Riporter: Tia Nikkinen
Riportalany: Tuomas Holopainen (billentyûs, dalszerzõ[i][/i])

[b]A Nightwish fõnöke nem bánja Tarja elküldését. A Nightwish kiadta vokalistája, Tarja Turunen útját a világkörüli turnéjuk utolsó koncertje után.
Mindezt egy nyílt levélben, ahol többekközt a szerzõdés be nem tartásával és pénzhajhászással vádolták Turunent.[/b]


[i]A rockzenei életben nincsenek szakszervezetek, amik megoldják a problémákat, igaz?[/i]
T. H.: Nem tudok ilyenrõl.

[i]Tarja Turunen "kegyetlennek" írta le az esetet. Megbántad a módot, ahogy történt?[/i]
T. H.: Egy percig sem. A döntés január óta érlelõdött és minden szempontból át lett gondolva. Ugyan én vagyok a csapatban a fõnök, akinek el kellett mondania, de a döntést együtt hoztuk.

[i]Hogy lett végül egy nyílt levél a megoldás? Nem lett volna a "stílusbeli különbségek" duma elég?[/i]
T. H.: Ha csak két mondatot írtunk volna, az nem mutatta volna a megfelelõ képet rólunk és úgy két hónapig lóghatnék a telefonon. Nem hiszem, hogy túl személyeskedõ lenne a levél egyébként.

[i]Milyen reakciót vársz Tarjától?[/i]
T. H.: Azt hallottam, ki van készülve és hazugsággal vádol minket, de egyetlen mondat sem hazug a levélben! A mód, ahogy az elmúlt év során kezelt minket legalább ennyire "kegyetlen" volt.

[i]Hogy tudtál ilyen sokáig kitartani?[/i]
T. H.: Túléltem, mert a többiek jóarcok és ugyanazok a céljaink. Gyakorlatilag két részre oszlott a banda: Tarja és Marcelo, a férje/menedzsere szemben az együttes többi tagjával, a technikusokkal és a menedzsmenttel.

[i]Min vitatkoztatok?[/i]
T. H.: A munkamorálunk és a szellem hozzáállásunk nagyon különbözõ volt. Nem szeretnék olyan tagot a bandában, aki azt mondja, hogy nem kell neki a zenekar a karrierjéhez többé.

[i]A rajongóitok sokkolva vannak. Meg fog ez látszani a népszerûségeteken?[/i]
T. H.: Ha a következõ lemezünk ugyanolyan minõségû lesz, mint az elõzõ, nem hiszem, hogy baj lenne. Ha egymillió helyett csak százezer CD-t adunk el, avval is megelégszünk. Nem a siker az elsõdéges.

[i]Visszatarthatja Tarja a megjelenõ könyvet vagy egyéb zenekari termékeket jogi úton?[/i]
T. H.: Nem sokat tudok errõl a részrõl, de megkérdeztem a menedzsmenttõl, hogy jogi problémákba ütközik-e a kirúgás. A válasz "nem" volt.

[i]Finn lesz az új énekes?[/i]
T. H.: Errõl egyelõre még nem tudok beszélni.

[i]Lehetséges bármilyen módon, hogy visszahívjátok Tarját énekelni?[/i]
T. H.: Most ezt nehéz lenne elképzelni. Sok sikert kívánok neki a jövõjéhez.
Csoppy
Újonc
 
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2005.10.17. 22:56

» 2005.10.31. 01:57

Jesszus.. nem vagyok itt pár órára és most, hogy visszajövök.. nevetséges. :D

Egy megjegyzés. Domcsi koma nem hozzászólni, hanem provokálni akar. Ahogy Szergej is megmondta. Ne kössetek bele minden szavába. Leírja, elolvassuk majd kitöröljük. Hogy miért? Mert nem tartja be a Fórumszabályzatot többszöri figyelmeztetés után sem. Dorka is megmondta, ez esetben lehet törölni. Fogok is. Amint a mondandója megfelel a Szabályzatnak, azt ír amit akar. Ha ez sem jó neki, elküldöm priviben a melóhelyem címét, bejön, és leboxoljuk... ::wink::

Errõl ennyit.

Balázs: ::rotfl::

Amúgy Tuomas is megmondta: "Among our fans are a lot of fanatic, narrow minded Tarja-fans. Those will never accept this, says Holopainen."

"Step after step, we try controlling our fate, when we finally start living, it's become too late..."
Dani
Vén róka
 
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2005.01.20. 20:20
Tartózkodási hely: Be - Tesz város

» 2005.10.31. 01:23

A témát újra megnyitottam, mivel jóhiszemûen feltételezem, hogy mindenki elgondolkodott egy picit és helyrezökkent az agya. További jó fórumozást! Csak megfontoltan és a köpködést mellõzve! :)
Nyikk.
Avatar
Kingfisher
Vén róka
 
Hozzászólások: 2578
Csatlakozott: 2004.08.29. 21:00
Tartózkodási hely: Bp. - Nyóc.

» 2005.10.31. 00:45

Úristen!!! Emberek! Észrevettétek, hogy 15(!!) oldalt gépeltetek tele ezekkel a hülyeséggekkel?! Nincs jobb dolgotok? Komolyan, ha valami értelmes dolgon agyalnátok ennyit, kidolgozzátok a mûködõképes hidegfúziós reaktor terveit, vagy megtaláljátok az eredõ erõt, ami az õsrobbanás utáni 10^-6 . másodpercben vált szét... de komolyan, félelmetes. Hogy lehet, hogy valakik ennyit képesek foglalkozni olyan emberek életével, döntéseivel, akik tõlük iszonyat messze élnek, és az a foglalkozásuk, hogy elszedjék a pénzüket, kis szórakoztatásért cserébe? Nem mindegy, hogy Tarja fogja a mikrofont vagy valaki más, aki esetleg hasonlóan tehetséges?
Ez a beteges rajongás csúcsa...
A zene az egy csodálatos dolog. Mint ahogy minden mûvészet az.
Az emberi értelemnek az a fajta manifesztációja, mely megmutatja, hogy nem csak az alapvetõ létszükségleteinket kielégítendõ tudunk találékonyak lenni, hanem az állati mivoltunkon túlmutatva el tudunk vonatkoztatni amúgy egyértelmû és hétköznapi dolgoktól, azokat értelmezni tudjuk a magunk módján, bele tudjuk vinni a szikrát, ami miatt magunk vagyunk, az egyéniségünket, és ezt más emberek (jó esetben, persze) megértik. Ez ok.
A Nightwishnek ez sikerül. Értékes, igényes zenét csinálnak, amit hallgatva az ember elgondolkodik, kizökken a hétköznapokból, érzésekkel gazdagodik, esetleg nosztalgiázik... De ennyi. Nem az emberekért kell rajongani. Hanem a mûvükért. Nem ismeritek Tuomast. Se Tarját. Se a többieket. Valószínûleg nem is fogjátok soha. Ne akarjatok belelátni a fejükbe... Hoztak egy döntést, ami az õ magánügyük, ez van. Honnan veszi bárki is a bátorságot, hogy pusztán annyi információ alapján, amennyit a médiából szerez, ítélkezzen felettük?
Szóval, ezt lehetne még oldalakon keresztül boncolgatni, de lényeg a lényeg: ha tetszik a Nw zenéje, hallgassátok, ha nem, akkor ne, de légyszíves, ne akarjátok mások életét élni, van nektek sajátotok, nem kell ennyi értékes idõt pazarolni vadidegen emberek magánügyeire... Ok?
"Many are we
Who gather at the smell of blood
Many are we
Who gather at the sight of war"
LLannerbach
Újonc
 
Hozzászólások: 302
Csatlakozott: 2005.07.14. 21:01
Tartózkodási hely: OrkYork

» 2005.10.31. 00:30

Hát... ha neked egy Tampere i koncert 3000 es... meg az (asszem) koreai 50,000 es (EOI DVD) is 3000 es...
Egészségedre
myUserbar.hu
myUserbar.hu
Avatar
kabát
Vén róka
 
Hozzászólások: 2025
Csatlakozott: 2004.10.05. 10:34
Tartózkodási hely: MNR 112.5MHz

» 2005.10.31. 00:23

[quote]Lacás írta:
Majd akkor vesd rájuk az elsõ követ, ha Te még nem vesztél össze egy barátoddal sem... [/quote]

A másodikat meg akkor, ha bemutattad, hogy Te jobban tudod csinálni mint a NW.
myUserbar.hu
myUserbar.hu
Avatar
kabát
Vén róka
 
Hozzászólások: 2025
Csatlakozott: 2004.10.05. 10:34
Tartózkodási hely: MNR 112.5MHz

» 2005.10.31. 00:23

Igen, ezt sokant elég rosszul viselik, de szerintem még nincsenek elveszve. Tuomas nem felejt el zenét írni, énekes is lesz majd, úgyhogy biztosra veszem: hallhatunk még tõlük jó dallamokat. :)

De ezt is ezren megmondták már elõttem. A rajongók.
szergej
Gyakorlott
 
Hozzászólások: 1765
Csatlakozott: 2004.08.29. 19:40
Tartózkodási hely: Bp. VIII.

» 2005.10.31. 00:21

[quote]domcsi írta:

Nem vagyok drámai....csak röhögök azon hogy egy ilyen zenekar amelyik még azért keveset tett le valljuk be inkább veszekszik,holott meglett volna az esély hogy nagy zenekar váljon belõle... [/quote]

Egyszerû: nem a profitra meg arra mennek, hogy nagy zenekar legyenek, hanem hogy jól érezzék magukat munka (zenélés) közben. Ha valaki ebbe nem fér bele, az repül, szerintem egyszerû az ilyesmi. Majd akkor vesd rájuk az elsõ követ, ha Te még nem vesztél össze egy barátoddal sem...
I have a tree inside of me. It's roots deep in the past, and the branches fumbling towards the future.
Lasse
Gyakorlott
 
Hozzászólások: 1630
Csatlakozott: 2004.08.29. 22:16
Tartózkodási hely: Budapest

» 2005.10.31. 00:21

És szerinted mennyit kell 'letenni' egy együttesnek ahhoz, hogy nagy zenekar váljon belõle! Konkrétumokat, pls! :D
Nyikk.
Avatar
Kingfisher
Vén róka
 
Hozzászólások: 2578
Csatlakozott: 2004.08.29. 21:00
Tartózkodási hely: Bp. - Nyóc.

» 2005.10.31. 00:21

Uhh ezeket a cikkeket, majd magyarul is plz.
Ardeth
Gyakorlott
 
Hozzászólások: 1088
Csatlakozott: 2004.09.01. 11:23
Tartózkodási hely: Budapest

» 2005.10.31. 00:18

Nem vagyok drámai....csak röhögök azon hogy egy ilyen zenekar amelyik még azért keveset tett le valljuk be inkább veszekszik,holott meglett volna az esély hogy nagy zenekar váljon belõle...
domcsi
Újonc
 
Hozzászólások: 22
Csatlakozott: 2005.07.30. 11:16

» 2005.10.31. 00:16

Álláspontom: meghalt a király, éljen a király! Sok-sok új lemezt a Nightwisnek és nekünk! Éljen, éljen soká a megújult Nightwish! Éljen Tarja, éljen Tuomas, éljen Emppu, Marco és Jukka! Jah, és éljen az eddig meg nem nevezett új vokalista! Meg a management is! Meg én is! Meg Ti is! :D
Nyikk.
Avatar
Kingfisher
Vén róka
 
Hozzászólások: 2578
Csatlakozott: 2004.08.29. 21:00
Tartózkodási hely: Bp. - Nyóc.

» 2005.10.31. 00:14

[quote]domcsi írta:

Szoval ha megengedet akkor megfogalmaznám az álláspontom...:a Nightwish nincs többé,és elrontották az egészet..ennyi... [/quote]

Akkor én reagálok: hallottad az új énekesnõt? Szvsz nem. És innentõl fogva ez az egész csak értelmetlen "ki-tud-drámaibban-agonizálni-Tarja-elküldése-felett" verseny.
I have a tree inside of me. It's roots deep in the past, and the branches fumbling towards the future.
Lasse
Gyakorlott
 
Hozzászólások: 1630
Csatlakozott: 2004.08.29. 22:16
Tartózkodási hely: Budapest

» 2005.10.31. 00:11

Na látod. EZ egy vélemény. Még sok ilyet. :)
szergej
Gyakorlott
 
Hozzászólások: 1765
Csatlakozott: 2004.08.29. 19:40
Tartózkodási hely: Bp. VIII.

» 2005.10.31. 00:09

Szóval, ha megengeded, akkor megfogalmaznám az álláspontom: ...a Nightwish nincs többé és elrontották az egészet...ennyi...
domcsi
Újonc
 
Hozzászólások: 22
Csatlakozott: 2005.07.30. 11:16

» 2005.10.31. 00:06

És most már viszont offolás esete áll fenn, úgyhogy ::stop::
szergej
Gyakorlott
 
Hozzászólások: 1765
Csatlakozott: 2004.08.29. 19:40
Tartózkodási hely: Bp. VIII.

» 2005.10.31. 00:04

domcsi:
Nem azért moderáltak ki, mertnem egyezett a véleményetek.
A stílusod nem tetszett.
Ez egy közösség. Nem kell itt lenni. Ha nem tetszenek a szabályok menj máshova.
myUserbar.hu
myUserbar.hu
Avatar
kabát
Vén róka
 
Hozzászólások: 2025
Csatlakozott: 2004.10.05. 10:34
Tartózkodási hely: MNR 112.5MHz

» 2005.10.31. 00:04

[quote]domcsi írta:

Köszönjük a moderátornak hogy ujfent bebizonyitotta hogy lehet beszélgetni egy témáról... [/quote]
Beszélgetni lehet. Káromkodni, jelzõkkel illetni és egyéb módon sértegetni mást, azt nem lehet.
szergej
Gyakorlott
 
Hozzászólások: 1765
Csatlakozott: 2004.08.29. 19:40
Tartózkodási hely: Bp. VIII.

» 2005.10.31. 00:03

Köszönjük a moderátornak hogy ujfent bebizonyitotta hogy lehet beszélgetni egy témáról...
domcsi
Újonc
 
Hozzászólások: 22
Csatlakozott: 2005.07.30. 11:16

Következő
cron